Cel mai bun proiect Natura 2000 din Europa se află în România

green-reportCel mai bun proiect european Natura 2000 este un proiect din România, mai exact unul care a reușit să aducă bunăstare comunității locale protejând mediul în același timp. ”Târnava Mare: promovarea viabilității comunităților agricole prin protejarea unui sit Natura 2000” este un proiect al Fundației ADEPT care a fost desemnat cel mai bun proiect Natura 200 de către Comisia Europeană.

Sighișoara-Târnava Mare a fost declarat sit Natura 2000 în 2007, marcând o reușită foarte mare prin desemnarea unei arii transformate de om, în care se practică agricultura tradițională, ca sit Natura 2000. Situl de 85.000 de hectare care acoperă o populație de 150.000 de oameni și 25 de sate din opt comune a început să se dezvolte sustenabil după această recunoaștere, spune Nathaniel Page, director general al Fundației ADEPT Transilvania.

“Înainte de 2007, exista o concepție în rândul autorităților și conservaționiștilor cum că programul Natura 2000 e doar pentru zone sălbatice. Munca noastră din Sighișoara-Târnava Mare a deschis calea către recunoașterea importanței biodiversității din zonele unde se practică agricultura tradițională”, spune Nathaniel Page. (citeşte articolul complet)

Citeşte şi:

Un deceniu în slujba bogăţiei Transilvaniei pentru Fundaţia ADEPT (Zi de zi – aprilie 2014)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes