Lache Cercel & The Roma Swing Ensemble la Jo Pub

lache cercelJoi, 9 aprilie, de la ora 20, la Jo Pub puteţi să ascultaţi muzica lui Lache Cercel şi a ansamblului Roma Swing. Intrarea liberă.

Lache Cercel se află într-un turneu în România în perioada 5-14 aprilie urmând ca apoi spectacolul “We are all one nation 2015” să-şi urmeze drumul prin Turcia.

Lache Cercel & The Roma Swing Ensemble reprezintă cel mai recent capitol într-o mișcare importantă în Canada, ţara unde muzicieni de elită din întreaga lume se stabilesc și creează muzică ce încorporează propriile tradiții cu influențe pe care le găsesc în patria adoptivă.

Înainte de a pleca din patria sa, Lache Cercel a fost unul dintre muzicienii de top ai României. Provenind dintr-o familie de muzicieni, el a absolvit Academia de Arte din București şi apoi a fost solist în Orchestra Simfonică Radio și a Televiziunii.

În 1986, a primit titlul onorific „Artistul Poporului” din partea Guvernului României. Lache Cercel s-a stabilit în Canada în 1998, unde și-a promovat studiile muzicale la Vancouver Community College și a colaborat cu muzicieni dintr-o gamă diversă de medii. Muzica lui Cercel este bine înrădăcinată în tradiția romă. În muzica lui, el amestecă Jazz Roma şi Swing Roma. Mergând în tradiția Django Reinhardt și Stephen Grappelli, Cercel improvizează în jazzul clasic randări tradiționale, ceea ce face ca muzica lui să sune fenomenal. El cântă cu virtuozitate piese de muzică din repertoriul rom contemporan, în care pune propria sa viziune. Ascultătorul simte rădăcinile puternice tradiţionale rome și aude istoria tragică, lupta pentru supraviețuire şi libertate specifice muzicii romilor.

În 1994, Cercel a revenit în România pentru a continua explorarea lui de muzică românească. Acolo, el a lansat un CD, “Rapsodia română” cu bine cunoscutul dirijor român, Paraschiv Oprea. S-a întors în Canada în 1996 şi stabilit în Vancouver a continuat să fie interpret solo, şi să compună muzică de film și TV.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes