Înființarea unei Comisii de urbanism la Sighișoara – comunicat de presă Serviciul Relații Publice al Municipiului Sighișoara

primaria-sighisoara1Viceprimarul municipiului, Dan Eugen Bândea, în urma mai multor discuții cu arhitectul şef al judeţului Mureş domnul Răzvan Șipoș, a hotărât înființarea unei Comisii de urbanism la Sighișoara, în sprijinul viitorului architect șef. Rolul acestei comisii va fi acela de a facilita activităţile de avizare pentru amenajarea teritoriului şi urbanismului în Sighişoara, comisia urmând să susțină punctul de vedere întodeauna în direcția în care doctrina de restaurare trebuie pusă în aplicare.
Comisia de urbanism va fi compusă din specialiști de marcă din domeniul protejării patrimoniului cu experiență în gestionarea unui teritoriu de complexitatea Sighișoarei.
“Pentru constituirea acestei comisii vom cere sprijinul tuturor instituțiilor statului, mediului academic și a organizațiilor profesionale. Sperăm ca profesioniştii din ţară să fie dispuşi să se implice în planificarea urbanistică a Sighișoarei, oraş emblematic nu doar pentru judeţul Mureş sau pentru Transilvania, ci pentru întreaga ţară.
În direcţia protejării patrimoniului architectural intenționăm ca imediat după angajarea noului architect șef să organizăm un work-shop la Sighişoara la care să participe arhitectul șef al județului Mureș și președintele Ordinului Arhitecților din România, alături de responsabili în domeniu şi reprezentanţi ai comunităţii locale. Împreună vom stabili direcţiile de urmat în protejarea şi conservarea acestei moşteniri inestimabile: Cetatea Sighişoara.
Municipiul Sighişoara a organizat două concursuri pentru ocuparea postului de arhitect şef, postul vacant nefiind însă ocupat, urmând ca la sfârșitul lunii martie să fie organizat un nou concurs, în urma căruia Sighișoara va avea sper, un nou arhitect șef care se va bucura de tot sprijinul meu.
Imediat după ocuparea acestui post putem vorbi despre începutul unui capitol nou în tot ceea ce înseamnă urbanism la Sighișoara.” viceprimarul municipiului Dan Eugen Bândea.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes