Sighişoara riscă să fie scoasă din lista siturilor UNESCO din cauza distrugerii sistematice a patrimoniului construit

logo hotnewsReprezentantii Consiliului Judetean Mures avertizeaza ca centrul istoric al Sighisoarei risca sa fie exclus de pe lista siturilor UNESCO din cauza ca imobilele sunt restaurate fara avize si prin tehnici incorecte, iar lucrarile au loc “cu distrugeri iremediabile, irecuperabile si ireversibile” ale patrimoniului construit, potrivit Mediafax. Acestia spun ca exista “ingrijorari indreptatite” legate de “posibilitatea mentinerii” municipiului Sighisoara pe lista siturilor UNESCO, din cauza neregulilor constatate la capitolul disciplina in constructii, insa nu s-a facut pana in prezent niciun demers in acest sens.

“Problema cea mai grava este ca se construieste neautorizat si fara avizul Ministerului Culturii. Faptul ca se monteaza ferestre de tip termopan este cea mai mica problema, grav este ca se lucreaza fara respectarea normelor de restaurare, cu distrugeri iremediabile, irecuperabile si ireversibile. Exista o disciplina in constructii care este scapata de sub control si pierderile pot fi imense. Incapacitatea adminsitratiei ridica semne de intrebare daca acest sit isi pastreaza autencicitatea pentru care a fost introdus pe lista UNESCO, pentru ca risca sa fie exclus”, a spus Razvan Sipos ahitectul-sef din cadrul Consiliului Judetean Mures, citat de Mediafax. (citeşte articolul complet)

Referinţe:

Centrul istoric, între autenticitate şi propagandă mincinoasă (Independentul sighişorean)

Cetatea din Sighişoara riscă să-şi piardă calitatea de sit UNESCO. Arhitectul-şef: „Ce avem noi este atât de valoros, încât nu merită distrus pentru o cârciumă” (Adevărul)

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Sighişoara riscă să fie scoasă din lista siturilor UNESCO din cauza distrugerii sistematice a patrimoniului construit”

  1. […] Sighişoara riscă să fie scoasă din lista siturilor UNESCO din cauza distrugerii sistematice a pa… (HotNews) […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes