Dracula Park: ţeapă în numele lui Ţepeş

logo-digi24Acum 14 ani, românilor li se propunea să devină acţionari într-una dintre cele mai mari afaceri pe care statul o punea la punct şi în care însuşi prim-ministrul de la acea vreme, Adrian Năstase, îşi investea banii proprii. Dracula Park se anunţa drept cel mai mare parc de distracţii din Europa de Est şi avea rolul de a pune România pe harta turismului internațional. 15.000 de oameni au muşcat momeala şi şi-au băgat economiile într-o afacere care s-a dovedit a fi o ţeapă.

O pensiune în construcție și o pagină de Internet care nu funcționează. Doar atât a rămas din Dracula Park, un megaproiect de peste 30 de milioane de dolari, inițiat de Guvern, în anul 2001. Planul prevedea construcția celui mai spectaculos complex de agrement din România.

Peste 13.000 de români nu știu, nici astăzi, ce s-a întâmplat cu banii pe care i-au investit, în urmă cu 13 ani, în acțiuni la Dracula Park.

„Ei au luat banii și nu se știe unde sunt banii! Banii s-au mâncat, s-au terminat!”, spune Mihuț Raveca, investitor în Dracula Park.

„Nici dobândă, nici nimic, mă simt înșelată!”, spune Alina Ioana, investitor în Dracula Park.

Dracula Park ar fi trebuit să atragă, anual, peste un milion de turiști și să aducă încasări de peste 27 de milioane de dolari. Parcul de distracții nu a fost construit nici până astăzi din cauza scandalurilor politice și a intereselor imobiliare ce au dus la schimbarea repetată a amplasamentului, de la Sighișoara, la Snagov, și de la Brașov spre… nicăieri. (citeşte articolul complet sau vezi video-reportajul)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes