Fostul primar din Sighişoara contestă în instanţă ordinul de încetare a mandatului

medifaxFostul primar din Sighişoara Dorin Dăneşan a contestat în instanţă ordinul de încetare a mandatului său emis de prefectul de Mureş, Liviu Vasile Oprea, ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.

Dorin Dăneşan a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că a depus la Tribunalul Mureş o contestaţie a ordinului de revocare din funcţie emis de prefect.

“Am contestat ordinul prefectului la secţia de contencios administrativ, cerând anularea acestuia. De asemenea, am depus şi la Prefectură o plângere prealabilă, prin care cer revocarea ordinului respectiv. Avocatul meu spune că, în baza Legii 303/2004 privind statutul aleşilor locali, articolul 17, aliniatul 5, până la judecarea contestaţiei, ar trebui să fiu repus în funcţie”, a declarat Dăneşan.

Acesta a adăugat că, dacă nu i se va da câştig de cauză şi se vor organiza alegeri anticipate pentru Primăria Sighişoara, nu intenţionează să mai candideze. (citeşte articolul complet)

Citeşte şi:

Ioan Dorin Dăneşan, final de carieră politică (Independentul sighişorean)

Referinţe:

Primarul Sighişoarei, Ioan Dorin Dăneşan (PSD) a rămas fără mandat după ce a fost condamnat pentru abuz în serviciu (HotNews)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes