Primarul Ioan Dorin Dăneşan a fost demis

independentulPrefectul județului Mureș, Vasile Liviu Oprea, a emis un ordin prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al municipiului Sighișoara, Ioan Dorin Dăneșan (PSD), care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, anunță Agerpres.

Curtea de Apel Târgu Mureș l-a condamnat, în data de 7 martie 2013, pe Ioan Dorin Dăneșan, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Șeful Cancelariei Prefectului de Mureș, Dragoș Bardoși, a confirmat că acest ordin constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al municipiului Sighișoara, începând cu data comunicării.

“Atribuțiile primarului vor fi exercitate, de drept, până la alegerea noului primar, de către viceprimarul desemnat de către Consiliul Local, în condițiile legii. Primarul poate contesta în contencios ordinul”, a precizat Dragoș Bardoși. (citeşte articolul complet)

Citeşte şi:

Primarul Sighişoarei, Ioan Dorin Dăneşan (PSD) a rămas fără mandat după ce a fost condamnat pentru abuz în serviciu (HotNews)

PREMIERĂ. Ioan Dorin Daneșan (PSD) și-a pierdut mandatul de primar al Sighișoarei după ce a fost condamnat cu suspendare pentru corupție (Evenimentul Zilei)

Referinţe:

Prefectul Vasile Liviu Oprea: În maxim 15 zile, Dăneşan va fi demis (24 Ore Mureşene)

Sentinţă definitivă – Doi ani de închisoare cu suspendare pentru primarul Dorin Dăneşan (Sighişoara Freelance Reporter – martie 2013)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes