Conferința internațională: “Valorificarea turistică a cetăților medievale în țările din Regiunea Dunării” – 17 – 19 octombrie 2014 la Tîrgu-Mureș, Sighișoara, Mediaș

PICT9887Sighișoara va găzdui sâmbătă, 18 octombrie 2014, dezbaterea “Inițiative locale și regionale (turism cultural, festivaluri)”, eveniment cu participare internațională.
Dezbaterea se află pe ordinea de zi a Conferinței internaționale “Valorificarea turistică a cetăților medievale în țările din Regiunea Dunării” și se înscrie în seria de evenimente organizate și promovate de Ministerul Culturii, în colaborarea cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Conferința internațională Valorificarea turistică a cetăților medievale în țările din Regiunea Dunării este organizată în conformitate cu Axa Prioritară 3 a Strategiei Uniunii Europene pentru țările din Regiunea Dunării. În acest context, dezbaterile se vor concentra pe valorificarea monumentelor din zona-țintă din perspectiva dezvoltării turismului la nivel local, național și macro-regional.
Analizarea posibilităților de interconectare a activităților și strategiilor naționale în domeniu va fi un punct important în cadrul dezbaterilor conferinței.
Prezentările, concluziile și recomandările conferinței vor fi incluse într-o broșură care se dorește a fi un important punct de pornire pentru dezvoltarea de trasee culturale care să cuprindă cetățile medievale din zona dunăreană.
Evenimentul va aduce la aceeași masă specialiști în restaurare, turism cultural, comunicatori, precum și reprezentanți ai administrației publice locale din țările dunărene.

Dezbaterea Inițiative locale și regionale (turism cultural, festivaluri), găzduită de Sala Barocă a Primăriei municipiului Sighișoara, sâmbătă, cu începere de la ora 12.00, va fi precedată de un tur al sitului UNESCO Sighișoara.
”Prezența la noi a unor actori importanți în domeniul turismului cultural ne confirmă încă o dată recunoașterea pe care Sighișoara a dobândit-o ca sit UNESCO și ca reper important în cadrul tuturor traseelor de turism cultural. Este un rezultat al eforturilor comune de a reabilita o parte a monumentelor istorice, ceea ce mă determină să fiu optimist că se vor găsi posibilități de finanțare în cadrul liniilor deschise pe acest domeniu, pentru a duce la bun sfârșit investițiile începute, în așa fel încât cetatea Sighișoarei să fie pusă în valoare așa cum se cuvine.” – Ioan Dorin Dăneşan, primarul municipiului Sighișoara.
Alina Aurora Aldea, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Sighișoara
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes