Spectacol caritabil pentru Veronica Horinceanu

10649612_10203586539961709_8540654534767608156_nDuminică 12 octombrie la Sala “Mihai Eminescu”  de la ora 17,00 va avea loc spectacolul caritabil “Împreună pentru Veronica” o nouă acţiune… pentru că, bătălia pentru viaţă a Veronicăi Horinceanu şi a celor care o iubesc este doar la jumătate. . .

În spectacolul organizat cu sprijinul Municipiului Sighişoara,  vor fi prezenţi Vizi Imre (concurentul de la Vocea României) alături de  Gianina Iconaru şi Ştefan Abrudan (Teatrul T.a.C.T Sighişoara) cu piesa “Corbul şi vulpea”  şi trupele de dans “DMC” şi “Diamonds”. Preţul biletului este de 20 de lei. Banii adunaţi din bilete dar şi din alte donaţii vor fi dăruiţi familiei Horinceanu pentru a ajuta-o pe Veronica să-şi poată duce mai departe lupta pentru viaţă şi sănătate.

Ea a avut parte de sprijinul oamenilor cu suflet mare dar şi de  eforturi disperate ale părinţilor care s-au încăpăţanat să lupte pentru fetiţa lor chiar dacă autorităţile din ţară le-au închis uşile.

Comunitatea sighişoreană, cea care a facut posibilă prin omenie şi generozitate salvarea vieţii Veronicăi aflată la începutul anului în stare critică, este aşteptată din nou să pună umărul, pentru ca visul acestui copil să devină realitate. Duminică, la Sala Mihai Eminescu, vă dăm întâlnire pentru a ne strânge cu toţii mâinile şi sufletele şi a trimite Veronicăi speranţa că va reveni cu bine acasă…

Am aflat că Veronica a ajuns la Budapesta unde a fost primită şi tratată cu omenie şi profesionalism de un colectiv de medici excepţionali.

Aceştia i-au stabilit diagnosticul real, care era altul decât cel al medicilor români, din păcate mult mai grav: Sindromul mielodisplazic (MDS, cunoscut și ca pre-leucemie) este o afecțiune medicală hematologică manifestată prin producția ineficace (sau displazie) a celulelor mieloide (celula precursoare care se diferențiază în eritrocit, leucocit sau trombocit).

Pe 10 septembrie a.c. a avut loc transplantul de celule stem de la un donator compatibil, asta dupa ce imunitatea Veronicăi a fost adusă la zero prin 5 şedinţe de chimioterapie. Primele zile au fost critice, însă iată că după atâta suferinţă şi disperare, au apărut primele veşti bune: măduva Veronicăi a început să lucreze! Mai este încă un drum lung de parcurs până la vindecarea defintivă: primele 40 de zile într-o celulă sterilă, monitorizare continuă, analize, evaluări, tratamente… Apoi încă două luni la spital şi apoi, poate, că Veronica va putea reveni acasă unde va continua desigur tratamentul în mediu aseptic, până la vindecarea definitivă fiind nevoie de multe alte drumuri la spital.

Cu toată durerea, Veronica este optimistă şi crede cu tărie în şansa ei de a se vindeca, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al oamenilor. Chiar şi în timpul şedinţelor chinuitoare de chimioterapie, şi-a păstrat zâmbetul, care, e adevărat arată altfel pe faţa mult mai palidă. Se gândeşte cu drag la toţi cei de-acasă şi aşteaptă cu nerăbdare să revină între colegii ei de clasă.

Părinţii, care de mai bine de un an umblă din spital în spital, izbiţi de refuzul autorităţilor, cu sufletul sfâşiat de durere dar plin de iubire şi dorinţa aprigă de a-şi vedea fiica sănătoasă, sunt secătuiţi de resurse iar cheltuieli mai sunt multe. Au epuizat tot ceea ce au avut şi tot ceea ce, prin bunăvoinţa semenilor au primit. Au în continuare nevoie de ajutor pentru a putea duce până la capăt această cumplită luptă…

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes