Sighişoara spune NU deşeurilor din tot judeţul

logo-jsrConsilierii sighişoreni s-au opus depozitării gunoiului din întreg judeţul la Sighişoara. După multe discuţii în care s-a specificat faptul că Sighişoara nu ar avea nimic de câştigat dacă ar depozita gunoiul din Târgu Mureş şi alte localităţi în depozitul nostru, consilierii nu au aprobat proiectul de hotărâre depus în acest sens. Groapa ecologica de la Sighişoara este singurul depozit de deşeuri deschis în acest moment în judeţ, aceasta este conformă până în 2018, dar daca se va umple mai devreme se va închide. (citeşte articolul complet)

O şedinţă extraordinară a Consililui local Sighişoara, convocată pentru data de 1 octombrie, şi pe a cărei ordine de zi s-a aflat readucerea în discuţie a proiectului de hotărâre privind depozitarea deşeurilor din Tîrgu Mureş şi alte localităţi ale judeţului la Sighisoara, a fost amânată din lipsă de cvorum. Postul RadioSon Sighişoara transmite că unii consilieri nu au venit la şedinţă, alţii au venit, au semnat procesul verbal şi au plecat imediat, iar alţii au părăsit sala în semn de protest faţă de subiectul aflat în discuţie. Pe de altă parte angajaţi ai Primăriei au precizat în cadrul şedinţei extraordinare că în Sighişoara se aduce gunoi din Tîrgu Mureş de un an de zile şi că acum e o problema legată de întârzieri de plăţi între operatori.

Fotografie realizată după finalizarea investiţiei de 2 milioane de euro realizată de societatea SaubermacherDe asemenea, într-un comunicat de presă a societăţii Saubermcher transmis în iulie 2012, cu ocazia finalizării unei investiţii de 2 milioane de euro la groapa ecologică de gunoi a municipiului Sighişoara, se precizează faptul că “până la această extindere, groapa de gunoi a deservit doar utilizatorii din Sighişoara, dar acum, ne adresăm şi celor din zonele apropiate care nu au o groapă de gunoi ecologică. Prin acţiunile pe care le întreprindem dorim să ridicăm gradul de conştientizare, atât în rândul populaţiei, cât şi al operatorilor în ceea ce priveşte protejarea mediului şi importanţa depozitării deşeurilor pe rampe ecologice. Avem ca obiective pentru acest an reducerea cantităţilor depozitate ilegal cu cel puţin 30%, iar aceste cantităţi să fie depozitate în groapa din Sighişoara. De asemenea, ne propunem ca în următorii 3-4 ani să extindem şi celula 4 a depozitului” şi că “groapa de gunoi din Sighişoara este singura groapă ecologică autorizată din zona Mureş şi prima groapă ecologică din România. Datorită suprafeţei, groapa de la Sighişoara poate deservi, pe lângă Mureş, şi operatorii din Sibiu, Harghita, Covasna sau Braşov.”

Vezi Comunicatul de presă al societăţii Saubermcher din 18 iulie 2012

Citeşte şi articolul: Sighişoara – groapa de gunoi a judeţului Mureş? publicat în nr. 458 al săptămânalului Jurnaul Sighişoara Reporter din septembrie 2006

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes