Elefantul alb de la Steilau

logo-punctulO legendă din Sighişoara spune că la marginea de Vest a oraşului, pe locul numit ‘La Chip’ (Steilau, în limba germană), pe unde trece acum Drumul European 60, la poalele unui turnuleţ cu o formă ciudată, acoperit cu şindrilă, ar fi îngropat un paşă otoman. Paşa îngropat aici ar fi fost doborât de pe elefantul său alb cu o lovitură de archebuză – tras de la peste 250 de metri, din Cetatea Sighişoarei, ceea ce însemna un adevărat record al acelor vremuri – în timp ce se afla într-o campanie de cucerire a Sighişoarei, în fruntea unei numeroase armate otomane.

Legenda de la Chip a apărut în urma numeroaselor lupte duse cu otomanii în Evul Mediu mijlociu, în zona Sighişoarei, care era considerată a fi una din graniţele de răsărit ale creştinătăţii europene.
‘La ieşirea din Sighişoara, în apropierea de intersecţia drumurilor naţionale care duc spre Sibiu, respectiv Târgu Mureş, se găseşte, puţin ascuns într-adevăr, unul dintre monumentele emblematice ale Sighişoarei. Este vorba despre turnuleţul de la Chip. În jurul lui s-a legat şi o legendă, este vorba despre faptul că, la un moment dat, în Evul Mediu, se spune că venea o armată otomană, care avea în frunte un paşă care călărea pe un elefant alb.(citește articolul complet)

Citește și:

Monumentul “La Chip” ar putea fi reabilitat (Independentul sighișorean)

Monumentul “La Chip”, între grijă și nepăsare (Independentul sighișorean)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes