Săptămâna culturală în Ţara Ovăzului / Kulturwoche Haferland – 15.08.2014 – 24.08.2014

logo-povesti-sasestiȚara Ovăzului, un ținut natural de poveste, încărcat de istorie și tradiții locale, se prezintă turiștilor printr-un șir de evenimente culturale ce vor avea loc în localitățile Saschiz, Criț, Rupea, Viscri, Fișer, Meșendorf, Roadeșîntre 15.08.2014 – 24.08.2014, sub genericul Săptămâna culturală în Țara Ovăzului. OrganizatoriiFundaţia Michael Schimdt, împreună cu Fundaţia Tabaluga patronată de starul rock Peter Maffay și Fundaţia Adept au pregătit un program bogat ce cuprinde degustări de produse locale, workshopuri și vizite în atelierele meșteșugarilor, concerte de orgă și slujbe în bisericile fortificate, plimbări cu căruţe trase de cai, petreceri și picnicuri organizate pe pajiştile care l-au cucerit şi pe prinţul Charles al Marii Britanii. (citeşte articolul complet)

Săptămâna culturală “Haferland” a debutat vineri, 15 august la Saschiz la Biserica Evanghelică unde s-a săvârşit slujba religioasă prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. La această slujbă, alături de oaspeţii din străinătate, saşi care s-au născut pe aceste meleaguri, dar care trăiesc în Germania, precum şi localnici, au fost prezenţi şi doi filantropi care de ani de zile se implică în diverse proiecte în zonă prin fundaţiile pe care le patronează. Este vorba de cântăreţul şi actorul Peter Maffay şi de Michael Schimtd care, de altfel, sunt şi iniţiatorii acestui eveniment ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie. După săvârşirea slujbei religioase de către părintele paroh Johannes Halmen, oaspeţii au fost invitaţi la sediul Fundaţiei ADEPT din Saschiz să ia parte la o degustare de produse tradiţionale din zonă şi la prezentarea proiectelor şi activităţilor în care fundaţia este implicată în zonă.

Săptămâna culturală “Haferland” va continua până în data de 24 august. Programul complet âl puteţi vedea pe site-ul evenimentului: www.haferland.ro

Vedeţi mai jos o galerie foto de la prima zi a evenimentului:

Citeşte şi:

Peter Maffay, starul rock anonim pe ulițele României (Poveşti săseşti)

Săptămâna Haferland – Ţara Ovăzului – un eveniment aproape de noi (Jurnalul Sighişoara Reporter)

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Săptămâna culturală în Ţara Ovăzului / Kulturwoche Haferland – 15.08.2014 – 24.08.2014”

  1. […] Săptămâna culturală în Ţara Ovăzului / Kulturwoche Haferland – 15.08.2014 – 24.08.2014 (Poveşti săseşti) […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes