Sighişoara – Promovabilitatea la Bacalaureat 2014

radioson-300x115Promovabilitate la examenul de Bacalaureat la nivelul Sighişoarei este ceva mai mare decât cea de la nivel naţional, transmite postul RadioSon Sighişoara. 61,02% dintre elevii care au susţinut anul acesta examenul de Bacalaureatul la Sighişoara l-au şi promovat, în timp ce la nivel naţional promovabilitatea a fost de 59,22%. 122 de elevi au fost respinşi la aceasta sesiune a examenului susţinut la liceele sighişorene. Cea mai bună promovabilitate a avut-o anul acesta Liceul Teoretic “Joseph Haltrich” cu 75,79%, urmat îndeaproape de Colegiul Naţional “Mircea Eliade” unde 74,31% din elevii înscrişi au promovat examenul. La Liceul Tehnologic nr. 1 promovabilitatea a fost de 22,22%, fiind respinşi 77,78% dintre cei înscrişi la Bacalaureat, doar 8 din 39 elevi înscrişi fiind declaraţi promovaţi. Si la Liceul Tehnologic nr. 2 din Sighişoara promovabilitatea la Bacalaureat a fost mică, de doar 10,53% , adică 4 din 52 elevi înscrişi fiind declaraţi promovaţi la acest liceu.

La examenul de Bacalaureat din acest an a fost şi un absolvent sighişorean care a obţinut o medie aproape de 10, mai transmite postul RadioSon Sighişoara. Este vorba de Vlad Mihai Mihaly, absolvent al Colegiului Naţional “Mircea Eliade”, care a obţinut în urma sesiunii de Bacalaureat încheiată săptămâna trecută, media 9,9. De altfel Vlad Mihai Mihaly este multiplu olimpic şi a fost recent premiat de Clubul Rotary din Sighişoara pentru performanţele sale şcolare.

În judeţul Mureş au existat şi doua medii de 10 la Bacalaureat, acestea fiind obţinute de două absolvente de liceu de la Colegiul Naţional “Unirea” din Tîrgu Mureş.
Rezultatele le examenul de Bacalaureat sunt disponibile pe site-ul: http://bacalaureat.edu.ro/

Referinţe:

Sighişoara – Promovabilitatea la Bacalaureat (2013) (RadioSon Sighişoara – iulie 2013)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes