Tarife majorate la staţia de sortare

independentulDupă ce Ecoserv a încheiat anul 2013 pe pierderi (Sursa: aici) s-a decis ca aceste goluri să fie acoperite prin anumite creșteri de tarife. Cea mai importantă activitate a Ecoserv rămâne sortarea deșeurilor direct la stația de sortare de lângă groapa de gunoi a orașului devenită și groapa de gunoi a județului Mureș. În ultima ședință de Consiliu Local majoritatea compusă din consilierii PSD-PNL-UNPR-UDMR-PPDD a votat creșterea tarifului pentru sortarea deșeurilor de la 12 lei/tonă (fără TVA) la 22 lei/tonă(fără TVA), în condițiile în care stația nu funcționează pentru că mașinile de gunoi o ocolesc în favoarea unor grupuri de rromi care au trecere la cel mai înalt nivel (Sursa: aici).

Majorarea acestui tarif a fost analizată și stabilită de o comisie formată din consilierii locali Cristian Ciucan (PSD), Marieta Fintoc (PNL) și Erno Gal (UDMR). Anul trecut Ecoserv a înregistrat la stația de sortare venituri de 343.592 lei și cheltuieli de 527.994 lei, adică o pierdere de -184.402 lei. În viziunea Executivului și a primarului condamnat, pe care i-am putea acuza de subminarea economiei locale, eficientizarea acestei societăți imorale se face nu prin buna organizare a activității de gospodărire ci prin creșterea tarifelor și suprataxarea sighișorenilor. (citeşte articolul complet)

Referinţe:

Cine se ocupă de Staţia de Sortare? (Adevărul – septembrie 2013)

Sighişoara: Afacerea “Gunoiul” (Realitatea TV Tîrgu Mureş – septembrie 2013)

Vezi şi Proiect de hotărâre pentru modificarea anexei nr. 6 la Hotărârea Consiliului Local Sighişoara nr. 60/27.03.2014 privind aprobarea tarifelor pentru unele servicii comunitare de utilităti publice prestate de către S.C Ecoserv Sig S.R.L discutat în şedinţa Consiliului local din 26 iunie 2014

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes