A început la Sighişoara Festivalul Internaţional de Balet

Poster_balet_Fibs_2014radioson-300x11561 de concurenţi din România, Bulgaria şi Republica Moldova participă în concurs la Festivalul Internațional de Balet cu Competiție și Gală ce se desfăşoară zilele acestea la Sighişoara în Sala Mihai Eminescu, transmite postul RadioSon Sighişoara. Pentru joi, 26 iunie şi vineri, 27 iunie sunt programate competiţiile iar spectacolul de gală este programat pentru sâmbătă, 28 iunie de la ora 20.30. Invitați în Gală vor fi artiști din România, Japonia, Serbia, Australia și Republica Moldova. Intrarea la Festivalul găzduit la Sala Mihai Eminescu este gratuită.

Concomitent cu festivalul de balet, în cadrul platformei de evenimente Sighișoara – Patrimoniu Cultural Viu – ediţia de vară, sunt organizate şi o serie de ateliere interactive de studiu și expresie artistică cu tematică medievală pentru copiii și adolescenții sighișoreni, un târg de pâine și produse tradiționale de patiserie, precum şi o expoziţie de artă plastică. De joi, 26 iunie, sub genericul “Ochelarii profesorului de istorie” au început o serie de ateliere tematice. Pe “Coridorul Doamnelor Bătrâne” de la urcarea în Cetate a avut loc un atelier – “Joc cu linii, culori și contur de cetate”, atelier de desen cu expoziții ad-hoc în aer liber. După-amiaza va avea loc atelierul “Sunt ghidul Cetății!” – concurs de cunoștințe istorice. Atelierele de creatie pentru tinerii sighisoreni se vor desfăşura şi vineri în Turnul Fierarilor, temele fiind “Renașterea orașului meu” şi “Detectiv istoric: o zi din viața unui personaj din Cetate.”

Mai multe informaţii despre evenimentele platformei Sighişoara – Patrimoniu Cultural Viu – ediţia de vară – găsiţi urmând link-urile de mai jos:

     Afis_SPCVAfis_Cuptorul    Afis_OPI 20

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes