Festival Interetnic la Hetiur

Afis F Hetiur

a Het

Asociația de Promovare a Antreprenoriatului și a Economiei Sociale Sighișoara (APAES) organizează dumincă 15 iunie la Hetiur, festivalul zonal interetnic intitulat „Ce mică-i vacanța mare!”

Motivația principală, după cum spune prof. Simona Crişan preşedinta APAES „a fost dorința de a oferi un eveniment care să se evidențieze în peisajul cultural local și zonal. De ce la Hetiur? Pentru că deși Hetiurul este considerat un cartier al orașului Sighișoara, localnicii nu se bucură de avantajele vieții urbane, iar în ultimii ani nu au beneficiat de nici un eveniment socio-cultural-artistic.”

Începând cu ora 14,00, timp de aproximativ 3 ore, pe terenul de sport din cartierul Hetiur vor urca pe scenă în primul rând copiii acestei comunități, indiferent de etnie, sau religie. Grădinița Hetiur, Școala Primară Hetiur, trupa de dans modern D.M.C s-au pregătit special pentru acest eveniment.

Hetiurenilor li se vor alătura elevi de la Şcolile Gimnaziale din Seleuş şi Albeşti, „Radu Popa” şi „Aurel Mosora din Sighişoara, „Cornel Regman” din  Daneş, „Ioan Stroiescu” din Criş, Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” din Sighişoara şi Ansamblul „Târnava” din Vânatori

Evenimentul este sprijinit de Municipiul Sighişoara şi Parohia ortodoxă Hetiur.

Both comments and pings are currently closed.

3 Responses to “Festival Interetnic la Hetiur”

  1. Carmen says:

    In aceste zile cand Sighisoara este invadata de tarabe, tiganie si prost gust desavarsit, totul invaluit in mizeria unui eveniment realizat de o fundatie obscura din…. Sibiu, la Hetiur se intampla ceva frumos organizat de copiii Sighisoarei. Traim intr-un teatru absurd in care am fost aruncati dintr-o mare nesansa la inceputul anilor 2000, Hetiurul face oarte din Sighisoara si poate fi punctul din care sa inceaoa “schimbarea la fata a orasului”… interesant ar fi cum sprijina Municipiul Sighisoara festivalul din Hetiur ca pentru tigania din mijlocul Sighisoarei a alicat si bani si resurse….

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes