Festivalul Academia Sighişoara la a XXI-a ediţie – Comunicat de presă

Academia-Sighisoara-2014În perioada 1-14 august singura cetate medievală locuită din Europa, Sighişoara, va găzdui cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului-Şcoală Academia Sighişoara. Festivalul  anual organizat pentru tineri muzicieni și reprezintă o platformă pentru arta contemporană aducând la un loc tinere talente și mentori de calibru internațional. Academia Sighişoara a fost fondată în 1993 sub titlul “Festival de muzică Sighişoara” de către violonistul elveţian de origine română Alexandru Gavrilovici şi flautista elveţiană Heidi Indermühle. Ceea ce a început ca un modest curs de măiestrie adresat studenţilor din Elveţia şi România în împrejurimile pitoreşti ale Sighişoarei, a devenit în scurt timp un important festival de muzică. Începând din luna octombrie 2013, Academia Sighişoara este un proiect realizat sub egida Asociaţiei Cultura Viva Sighișoara (Berna) în parteneriat cu Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.

Academia Sighișoara debutează în mod tradițional pe data de 1 august 2014, ziua națională a Confederației Elvețiene, co-organizată din acest an de Asociația Cultura Viva Sighișoara (Berna) și Academia de Muzică Gheorghe Dima (Cluj- Napoca) în parteneriat cu Primăria orașului Sighișoara, Academia Sighișoara este un proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

În anul 2014 Academia Sighișoara va sărbători jubileul compozitorului baroc Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788). De asemenea, vor fi sărbătoriţi  trei compozitori contemporani prin trei concerte carte blanche ai compozitorilor elvețiene Xavier Dayer (Berna), Roland Moser (Basel), care va participa a doua oară la Academia Sighișoara, precum și a renumitului compozitor român academicianul Cornel Țăranu. Concertele maeştrilor şi cele ale tinerilor răsfaţă publicul tot mai receptiv al Sighişoarei şi al celor veniţi special spre a se bucura de muzică şi atmosferă. Asociaţia elveţiană Cultura Viva Sighişoara a dat viaţă, vară de vară, de douăzeci de ani încoace cursurilor de măiestrie şi concertelor Academiei, ocrotită cu părintească atenţie de Primăria municipiului. ACADEMIA SIGHIŞOARA păşeşte cu încredere în cel de-al treilea deceniu de existenţă cu o ofertă sporită: concerte în cursul anului – la Sighişoara, Berna, Cluj şi în alte centre muzicale din România şi Elveţia -, cursuri de măiestrie găzduite de Academia de Muzică clujeană, şi mai ales mereu mai densa manifestare tradiţională estivală, unde sunt aşteptaţi mereu mai mulţi tineri studioşi, ca şi un public mereu mai numeros şi mai încântat!Vom reveni cu informaţii detailate legate de programul evenimentului.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes