Teatrul T.a.C.T vă invită la spectacol!

prah         Duminică 25 mai de la ora 19, la Central Park Hotel va avea loc premiera spectacolului “Prah” de György Spiró, cu Gianina Iconaru şi Ştefan Abrudan, în regia lui Cristian Ioan. Traducerea şi adaptarea îi aparţine lui Zeno Fodor iar grafica este semnată de Dan Todea.

După 7 ani de activitate, ani în care Teatrul T.a.C.T. Sighişoara s-a adresat cu precădere celor mai mici dintre spectatori, actorii teatrului independent sighişorean consideră că a sosit momentul să propună un spectacol pentru fraţii lor mai mari, dar şi pentru părinţii şi bunicii lor.

 

Este un moment important în atingerea obiectivului principal al Teatrului T.a.C.T. , anume realizarea unui proiect teatral independent care să atragă alături de el cât mai multă lume interesată de dezvoltarea actului cultural-artistic sighişorean.”  spun Gianina Iconaru şi Ştefan Abrudan despre proiectul piesei “Prah”.

Piesa aduce în faţa publicului un cuplu confruntat cu întâmplarea norocoasă a câştigării unui premiu loto. Titlul este împrumutat de la o cutie de cacao, “Prah”, ce se găseşte în dulapul din bucătăria unei familii de oameni săraci. Un titlu banal, cu o încărcătură simbolică însă în derularea evenimentului ce bulversează traiul zilnic al modestului cuplu: câştigarea unui premiu la un joc, destul de mare, încât să le schimbe viaţa celor doi şi să-i situeze pe altă treaptă a condiţiei lor sociale. Mica, săraca bucătărie, devine scena unei amare comedii. Vestea salvării din sărăcie este adusă de soţul care vine cu lozul câştigător. Uimită în faţa norocului, soţia nu crede, apare îndoiala, amândoi trebuie să se convingă. Jocul cu norocul a început. După ce au dovada sigură a lozului şi îşi înving îndoiala, trec prin momentul fericirii. Dar intervine teama să nu apară cineva să le sustragă lozul. Caută o ascunzătoare sigură. Până la urmă, dau de cutia goală de cacao, în care introduc hârtia. Acum, liniştiţi, pot să-şi pregătească şi să ia masa. Şi mai cu seamă să-şi facă planuri în care intră şi copiii. Pe scurt, proiecţii de viitor, discuţii contradictorii, developări neplăcute din trecut, ceartă până la despărţire. Este o piesa despre „sărăcia cronică” despre oamenii care nu-şi pot depăşi condiţia orice s-ar întâmpla.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes