Prințul Charles, oaspete al „Festivalului Transilvania” de la Londra

radioson-300x115Prințul Charles va participa la deschiderea „Festivalului Transilvania” din Londra, organizat de Fundaţia ADEPT Transilvania între 13 şi 15 mai, transmite postul RadioSon Sighişoara. În deschiderea festivalului va avea loc vernisajul expoziției „Pictori britanici în Transilvania” găzduită de Institutul Cultural Român de la Londra. Expoziția include operele mai multor artiști care au participat în septembrie 2013 la o tabără de pictură în România, care a fost sprijinită de prinţul Charles. Vizitatorii vor putea să admire tablouri semnate de Tim Scott Bolton, Patrick Cullen, Tom Hoar, Susana Lyell, Flappy Lane Fox, Richard Foster, Clare Inskip, Lucy Portman si Paul MacDermot. O parte din banii obţinuti din vânzarea tablourilor vor fi investiţi în proiecte de dezvoltare locală din Transilvania. De asemenea, în data de 14 mai vor susţine un concert tânăra şi talentata pianistă Alexandra Dariescu, care a debutat în 2013 la Albert Hall, alături de prestigioasa “Royal Philarmonic Orchestra”, şi marele nostru violonist, Alexandru Tomescu.
Fundația ADEPT Transilvania din Saschiz, inițiatorul și organizatorul principal al Festivalului de la Londra la care participă şi prinţul Charles, sărbătorește prin acest eveniment împlinirea unui deceniu de activitate dedicată conservării biodiversității și dezvoltării comunitare în zona Târnava Mare din inima Transilvaniei.

Cu ocazia acestui eveniment cotidianul Daily Telegraph a publicat un articol în care se vorbeşte despre încrederea prinţului că Transilvania, acest “loc idilic al Europei”, poate fi un model de inspiraţie pentru Marea Britanie. Articolul îl puteţi citi accesând link-ul de mai jos:

Prince Charles: on the royal road to Transylvania – Could an idyllic corner of Europe offer lessons for Britain’s future? The Prince of Wales and his supporters think so (Daily Telegraph)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes