“Inflaţie” de evenimente cultural-sportive la Sighişoara

Finalul lunii aprilie şi începutul lunii mai al acestui an se dovedeşte a fi propice organizării de manifestări culturale şi sportive de amploare la Sighişoara şi în apropiere. Patru evenimente de acest gen sunt programate aici începând din 30 aprilie şi până în data de 4 mai.

afis sighisoara aprilie_04221227Astfel, primul eveniment cultural este “Turnirul Scriitorilor” care se va desfăşura în perioada 30 aprilie – 1 mai şi va reuni la Sighişoara personalităţi de marcă ai culturii române contemporane între care scriitorii Norman Manea, Florina Ilis, Varujan Vosganian, Dan Lungu, Martin Vopěnka, Alexandru Matei, artiştii plastici şi scriitori deopotrivă Laura Poantă şi Ion Cristofor, pianistul  Viniciu Moroianu, precum şi  regizorul Stere Gulea. Aflat la prima ediție, proiectul iniţiat şi coordonat de Mariana Gorczyca, membru al Uniunii Scriitorilor din România,  prozator şi  jurnalist cu numeroase prezenţe în presa culturală şi iniţiatoare a mai multor simpozioane cu participare internatională, propune, iubitorilor de cultură  un program de excepție din care ni vor lipsi  dezbaterile, lansări de carte, întâlniri cu cititorii, expoziţii şi  concerte.

Detalii despre eveniment aici. Programul poate fi consultat aici.

medieval runAl doilea eveniment este de data aceasta unul sportiv: MedievalRun şi se va desfăşura în data de 2 mai. Concursul se află la prima ediție și va fi organizat pe data de 2 mai 2014, de Ziua Tineretului. Cele două secțiuni ale concursului cuprind trasee cu drumuri asfaltate sau pietruite, poteci rurale și drumuri forestiere iar startul și sosirea se vor face în Piața Octavian Goga.

Detalii despre eveniment aici. Programul poate fi văzut aici

afis voceaCel de-al treile eveniment, aflat tot la prima ediţie, este un festival-concurs de muzică pentru copii şi tineret. FUNDAŢIA ELAN în parteneriat cu MUNICIPIUL SIGHIŞOARA organizează în data de 3 mai 2014 prima ediţie a Festivalului Naţional de Muzică pentru copii şi tineret „VOCEA CETĂŢII 2014”. Membrii juriului sunt personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti, Doamna Corina Chiriac, Doamna Stela Enache, Domnul Horia Moculescu şi Domnul Marius Ţeicu.

Detalii despre eveniment aici. Programul poate fi văzut aici

Afis2014_previewÎn fine, cel de-al patrulea eveniment este deja unul cu tradiţie. A IV-a editie Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic international din Romania, se desfasoara anul acesta in perioada 2-4 mai. La fel ca si in anii anteriori, competitia este organizata in satul Prod, comuna Hoghilag, langa Sighisoara. Concurenti si suporteri din 19 tari vor participa la cel mai popular eveniment romanesc dedicat sporturilor ecvestre si iubitorilor de cai, in apropierea unuia dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa, Sighisoara.

Detalii despre eveniment aici. Programul poate fi văzut aici

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes