Festivalul Naţional de Muzică pentru copii şi tineret “VOCEA CETĂŢII 2014”

afis voceaFUNDAŢIA ELAN în parteneriat cu MUNICIPIUL SIGHIŞOARA organizează în data de 3 mai 2014 prima ediţie a Festivalului Naţional de Muzică pentru copii şi tineret „VOCEA CETĂŢII 2014”.          
Membrii juriului sunt personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti, Doamna Corina Chiriac, Doamna Stela Enache, Domnul Horia Moculescu şi Domnul Marius Ţeicu.
Dorim să transmitem prin această echipă de jurizare şi un mesaj tinerilor aspiranţi la calitatea de profesionist şi anume acela că valoarea se clădeşte prin muncă, perseverenţă şi consecvenţă, cu dragoste, talent şi multă dăruire.

Scopul acestei manifestări cu caracter competitiv îl constituie descoperirea şi promovarea tinerilor talentaţi în interpretarea muzicii uşoare specifice vârstei lor, dezvoltarea spiritului de competiţie şi corectitudine între copii de vârste apropiate, dragostea pentru artă, şi nu în ultimul rând crearea unor punţi de prietenie între concurenţi. Toate aceste obiective se vor îndeplini într-un cadru aparte oferit de specificul municipiul Sighişoara, contribuind astfel şi la promovarea acestui spaţiu românesc deosebit şi al valorilor locale. De asemenea, constituie o formă de educaţie prin muzică, de dezvoltare a imaginaţiei, a simţului estetic şi al bunului gust, de cunoaştere şi respectare a valorilor acestui gen. Nu în ultimul rând are şi un caracter caritabil, prin sprijinirea participării copiilor cu posibilităţi materiale reduse, în baza unei analize de caz individuale.

Festivalul are caracter naţional. Se pot inscrie interpreţi cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, copii şi adolescenţi talentaţi în interpretarea vocală a muzicii usoare, pregătiţi să participe la acest gen de competiţie cu însoţiţorul legal. Concursul este structurat pe 4 grupe de varsta 6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani şi 15-18 ani.

Concurenţii se vor înscrie în concurs cu o singură melodie. Aceasta trebuie sa facă parte din repertoriul românesc de gen. Concurenţii care au şi altă naţionalitate decât cea română pot interpreta melodia românească în limba maternă.
 
Program cadru:
10.00 – 11.00 – probe sunet
11.00 – 13,30: CONCURS grupele 6-8 ani, 12-14 ani
13,30- 15,00 pauză
15,00-17,30: CONCURS grupele 9-11 ani, 15-18 ani
17,30 -18,30 deliberarea juriului
18,30 Recital invitat special
19.00 – DECERNAREA PREMIILOR FESTIVALULUIORA 21,00 BALUL FESTIVALULUI şi concert CORINA CHIRIAC

trataţie specială într-un cadru deosebit: Vila Franka – Sala Panoramic   – in limita locurilor disponibile – costul unui bilet 90 lei.

Festivalul se va desfăşura în Sala Festivă a Primăriei Sighişoara şi va fi transmis în direct în Piaţa Cetăţii pe un ecran, în scopul de a facilita accesul tuturor doritorilor la acest eveniment. 
Ediţia 2015 a festivalului se doreşte a deveni internaţională şi cu perioada de desfăşurare de o săptămână.
Regulamentul concursului, fişa de înscriere şi acordul de interpretare se găsesc pe www.fundatiaelan.ro.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes