Săptămâna “Şcoala Altfel” la Sighişoara

Elevii sighişoreni vor avea parte de multiple evenimente educative de-a lungul acestei săptămâni dedicate activităţilor extracurriculare, toate în cadrul programului desfăşurat la nivel naţional “Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun” în care elevii au astfel ocazia atât să se recreeze (la teatru, film, muzee, evenimente sportive etc.), cât şi să afle lucruri noi prin vizite la sedii de instituţii publice ai căror angajaţi le prezintă, cu acest prilej, „secretele” meseriei lor. Deja primele evenimente au avut loc luni, 7 aprilie, urmând altele despre care puteţi citi în grupajul de mai jos:

FOTO: Lecţie Romsilva despre “bucătăria pădurii” la Sighişoara

logo zi-de-ziPepiniera Şercheş din cadrul Ocolului Silvic Sighişoara a primit luni, 7 aprilie, vizita elevilor Şcolii Gimnaziale „Aurel Mosora” din Sighişoara, organizată cu sprijinul societăţii Ankrist Impex SRL din Sighişoara şi inclusă în cadrul programului “Şcoala altfel”  şi a proiectului Romsilva “Luna plantării arborilor”.

Tehnica de repicaj explicată elevilor

Gazdele celor 40 de elevi ai claselor II-a C şi a II-a C, coordonaţi de învăţătoarele Barabalis Margit şi Dragomirescu Viola, oamenii în verde, le-au explicat elevilor modul cum se lucrează cu plantele, mai exact procedeul de repicaj, schimbarea plantelor dintr-un recipient mai mic în unul mai mare. “În această perioadă activităţile din pepinieră se desfăşoară la plantele ornamentale, cei mici familiarizându-se cu lucrări de repicaj, sau mai exact mutarea puieţilor ornamentali de anul întâi din pungile de un litru, în pungi de doi sau cinci litri pentru a se dezvolta şi creşte în înălţime. Activitatea se desfăşoară pe o masă de repicaj, colegul nostru, Demeter Andor explicându-le celor mici paşii necesari acestei activităţi”, a declarat ing. Ioan Diaconu, şeful Ocolului Silvic Sighişoara. (citeşte articolul complet)

Expoziţie în cadrul proiectului “Implică-te, nu fii spectator”

În cadrul proiectului de prevenire a violenţei în şcoli, “Implică-te, nu fii spectator”, organizat şi desfăşurat de Asociaţia Green Entertainment în parteneriat cu Asociaţia Artiştilor Plastici “Alma Mater Castrum Sex” şi Municipiul Sighişoara a avut loc luni, 7 aprilie, vernisajul unei expoziţii-concurs de artă plastică şi punerea în scenă a unei piese de teatru-forum pe tematica combaterii violenţei în şcoli. Lucrările expuse aparţin elevilor de la Liceul Teoretic “Joseph Haltrich“, Colegiul Național “Mircea Eliade“, Gimnaziul de Stat “Zaharia Boiu“, Gimnaziul de Stat “Victor Jinga“, Gimnaziul de Stat “Octavian Goga“, Gimnaziul de Stat “Miron Neagu“ şi Gimnaziul de Stat “Nicolae Iorga“. La vernisaj au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratul de Jandarmi Judetean „col. Sabin Motora” Mureş precum şi ai Poliţiei de Proximitate a municipiului Sighişoara care au explicat elevilor participanţi cum trebuie să procedeze în cazul în care sunt martori sau chiar victime ale violenţei în şcoli şi cum pot contribui ei înşişi la prevenirea fenomenului. Expoziţia va fi deschisă pe toată perioada săpătmânii “Şcoala altfel”.

Fotografii de la eveniment: aici

Vizitatori la RadioSon

Două clase de elevi au vizitat luni, 7 aprilie, sediul RadioSon Sighişoara. Este vorba despre elevii claselor a VII-a A şi a VII-a B de la Liceul Teoretic “Joseph Haltrich” însoţiţi de prof. Haydu Csaba. Vizita a avut loc în contextul activităţilor extracurriculare din programul “Şcoala altfel.” Elevii s-au întâlnit cu echipa redactională care le-au împărrtăţit aspecte ale muncii lor, şi au avut chiar şansa de a înregistra ştiri în studioul local de radio. Pe parcursul acestei săptămâni şi alte clase de elevi vor vizita studioul local RadioSon în cadrul programului “Şcoala altfel”.

Expoziţie la Colegiul Naţional “Mircea Eliade”

Cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la fondarea Colegiului National “Mircea Eliade” sub denumirea de la acea vreme Liceul “Principele Nicolae” în această săpătmână vor avea loc o serie de evenimente culturale între care şi o expoziţie de colaje ale foştilor elevi, dar şi o expoziţie cu fotografii şi desene ale elevilor actuali. Expoziţia a avut vernisajul luni, 7 aprilie, de la ora 11.00. Tot în această săptămână la Colegiul Naţional “Mircea Eliade” va expune icoane pe sticlă şi preotul Nicolae Calugăr din Saschiz. De asemenea, în cadrul evenimentelor prilejuite de aniversarea fondării colegiului, joi, 10 aprilie, d-nei Eugenia Vodă i se va conferi titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Sighişoara.

Referinţe: Eugenia Vodă, cetăţean de onoare al municipiului Sighişoara (RadioSon Sighişoara)

roma afisRoma Antică invadează Sighişoara medievală…

Acesta este sloganul sub care se desfăşoară o altă acţiune extracurriculară în săptămâna “Şcoala altfel”. Evenimentul se desfăşoara la iniţiativă şi sub îndrumarea Muzeului de Istorie al municipiului Sighişoara. Joi ora 12.00 Garda Apullum va sosi în Cetatea medievală Sighişoara. Elevii din şcolile sighişorene sunt aşteptaţi în Cetate, să urmărească demonstraţiile de luptă, să observe echipamentele militare ale armatei romane şi sa se fotografieze cu soldaţii romani. Garda Apulum are în momentul de faţă un centurion, doi signiferi şi nouă legionari.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes