“Implică-te, nu fii spectator!” – Comunicat de presă

AFIS implica-te, nu fi spectatorVă comunicăm faptul că luni, 7 aprilie a.c., la Galeria de Artă Contemporană Turnul Fierarilor din Municipiul Sighişoara, a avut loc evenimentul de diseminare a rezultatelor proiectului educaţional „Implică-te, nu fi spectator!”. Proiectul, având ca temă violenţa în şcoli, a fost propus şcolilor şi liceelor sighişorene de Asociaţia Green Entertainment,  în parteneriat cu Asociaţia Artiştilor Plastici „Alma Mater Castrum Sex” şi Municipiul Sighişoara. Începând cu data de 31 ianuarie 2014, pe două secţiuni, au fost inițiate activități de training, respectiv, work-shopuri în metoda Teatrului Forum și de artă-vizual plastică. Rezulatul acestor activităţi a fost prezentat ieri public.

Astfel, 10 elevi proveniti din diferite şcoli sighişorene, conduşi de trainerul grupului, actorul şi regizorul Nelu Roman, lucrând în metoda Teatrului Forum, au pregătit, un spectacol a cărui premieră a avut loc în spaţiul galeriei de la Turnul Fierarilor. Aproximativ 12 intervenţii din partea publicului-spectator, au favorizat schimbarea situaţiei din scenă, deznodămăntul fiind izolarea personajului „opresor”.  Piesa de Teatru-Forum „Alo…pissy!”, va fi jucată în continuare la fiecare dintre şcolile partenere în proiect: Liceul Teoretic “Joseph Haltrich“, Colegiul Național “Mircea Eliade“, Gimnaziul de Stat “Zaharia Boiu“, Gimnaziul de Stat “Victor Jinga“, Gimnaziul de Stat “Octavian Goga“, Gimnaziul de Stat “Miron Neagu“, Gimnaziul de Stat “Nicolae Iorga“, şi Gimnaziul de Stat „Aurel Mosora”

2Spectacolul a fost precedat de vernisajul expoziţiei de artă vizual-plastică curatoriat de prof. M.A. Daniel Romeo Todea, unde cu peste 220 de lucrări realizate în tehnici diferite şi în alte 166 prezentate prin proiecţie video, elevii sighişoreni au fost prezenţi pe simezele galeriei. Expoziţia este deschisă în perioada 7-11 aprilie în cadrul cadrul programului Şcoala altfel. Să ştii mai multe, să fii mai bun! dedicat activităţilor extracurriculare şi extraşcolare.

Evenimentul s-a bucurat de partiparea viceprimarului Dan Eugen Bândea, a Poliţiei de Proximitate Sighişoara, şi de una deosebită şi inedită din partea  Inspectoratului de Jandarmi Judetean „col. Sabin Motora” Mureş prin doamna psiholog Carmen Maior şi domnul Lt. col. Daniel Manea (IJJ) care au făcut prezentări „altfel” a demersului de prevenire a violenţei în şcoli completând excepţional evenimentul.

Mai multe fotografii aici

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes