Exerciţiu de alarmare de 1 aprilie

radioson-300x115O sirenă de alarmare va fi pornită în Sighişoara în data de 1 aprilie, transmite postul RadioSon Sighişoara. Este vorba despre sirena de la Liceul Teoretic “Joseph Haltrich”, care va fi pornită marţi, 1 aprilie, la ora 11.00 în cadrul unui exerciţiu de verificare a sistemului de alarmare al judeţului. Semnalul introdus va fi ALARMĂ LA DEZASTRE care constă în 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele și anunţă producerea unui dezastru. Într-un caz real, în această situaţie este necesară evitarea panicii şi, deoarece semnalul de alarmă nu specifică exact dezastrul produs, se vor urmări la TV sau radio informaţiile specifice transmise de autorităţile locale şi serviciile de urgenţă privind tipul de dezastru ce s-a produs şi modul de comportare specific ce se impune a fi urmat.
Potrivit reprezentanţilor ISU Mureş, citaţi de RadioSon, pe timpul desfăşurării acestei activităţi locuitorii NU trebuie să-şi întrerupă activitatea normală deoarece acest exerciţiu implică doar personalul de la nivelul administraţiei publice locale.
Astfel de exercitii de alarmare vor avea loc anul acesta trimestrial, scopul lor fiind de a informa populația asupra importanței cunoașterii semnalelor de alarmare specifice.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes