Cimitirul soldaţilor sovietici din Sighişoara şi adevărul istoric (II)

logo-jsrÎn urmă cu trei săptămâni Jurnalul Sighişoara Reporter publica un amplu material semnat de Locotenent-Colonel lector în retragere Alexandru Teodoreanu în care arăta că reamenajarea  cimitirului soldaţilor sovietici din centru Sighişoarei s-a făcut prin “falsificarea istoriei” întrucât în toamna anului 1944 trupele Armatei Roşii nu s-au comportat ca o armată eliberatoare, ci ca una de ocupaţie, iar comandamentul acesteia a trecut cu vederea abuzurile comise de soldaţii sovietici împotriva civililor din Sighişoara şi satele din împrejurimi. Iată că în numărul 841 al săptămânalului Jurnalul Sighişoara Reporter Lt.-Col. Alexandru Teodoreanu revine cu o continuare a materialului precedent în care, de data aceasta prezintă cazuri concrete de abuzuri, crime, violuri, jafuri săvârşite de soldaţi sovietici împotriva civililor din Sighişoara şi satele din împrejurimi, aşa cum au fost descrise în rapoarte întocmite de Poliţie, Legiunea de Jandarmi, primării sau Prefectura judeţului Târnava Mare.

Pentru a citi materialul complet, daţi click pe link-ul de mai jos (copie după paginile 6 şi 7 a săptămânalului Jurnalul Sighişoara Reporter, nr. 841, 5 – 11 martie 2014):

În Sighişoara anului 2013 a fost reamenajat şi extins cimitirul sovietic bolşevic, aflat în centrul oraşului, vizavi de Catedrala Ortodoxă, prin falsificarea criminală a Istoriei României. (II)

Referinţe:

Cimitirul soldaţilor sovietici din Sighişoara şi adevărul istoric (Jurnalul Sighişoara Reporter)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes