Cimitirul soldaţilor sovietici din Sighişoara şi adevărul istoric

logo-jsrOdată cu încheierea lucrărilor de reamenajare, renovare şi extindere a cimitirului soldaţilor sovietici morţi în cel de-al Doilea Război Mondial din vecinătatea Catedralei Sfânta Treime din Sighişoara, săptămânalul Jurnalul Sighişoara Reporter publică un amplu material semnat de Locotenent-Colonel lector în retragere Alexandru Teodoreanu. Acesta se arată contrariat de faptul că autorităţile, fie ele locale sau centrale, militare sau civile, au permis aceste lucrări în condiţiile în care la Sighişoara, ca de altfel peste tot în ţară, în toamna anului 1944 trupele Armatei Roşii nu s-au comportat ca o armată eliberatoare, ci ca una de ocupaţie, iar comandamentul acesteia a trecut cu vederea abuzurile comise de soldaţii sovietici împotriva civililor din Sighişoara şi satele din împrejurimi. Mai mult, semnatarul materialului susţine că soldaţii sovietici îngropaţi în acel cimitir n-au murit în luptele împotriva germanilor, ci în confruntări cu populaţia civilă neînarmată care încerca să-şi apere bunurile şi viaţa.

Pentru a citi materialul complet, daţi click pe link-ul de mai jos (copie după pagina 6 a săptămânalului Jurnalul Sighişoara Reporter, nr. 839, 19 – 25 februarie 2014):

În Sighişoara anului 2013 a fost reamenajat şi extins cimitirul sovietic bolşevic, aflat în centrul oraşului, vizavi de Catedrala Ortodoxă, prin falsificarea criminală a Istoriei României. (I)

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Cimitirul soldaţilor sovietici din Sighişoara şi adevărul istoric”

  1. […] Cimitirul soldaţilor sovietici din Sighişoara şi adevărul istoric (Jurnalul Sighişoara Reporter) […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes