Managerii spitalelor, mulţumiţi de bugetul din 2014

logo zi-de-ziSpitalele publice din judeţul Mureş continuă şi în 2014 modernizările şi dotările cu ajutorul banilor primiţi de la Consiliile Locale sau Judeţene, veniturilor proprii sau donaţiilor. Dacă unele şi-au stabilit deja lista de priorităţi, altele încă lucrează la ea. În plus, managerii spitalelor spun că sunt pregătiţi pentru inspecţia igienico-sanitară care urmează să înceapă în luna martie.

Condiţii îmbunătăţite la Spitalul din Sighişoara

În 2013, la Spitalul Municipal din Sighişoara au fost renovate câteva secţii, iar în acest an se pregăteşte de acreditare. „Spitalul din Sighişoara îşi desfăşoară activitatea în zece clădiri pavilionare. Suntem în permanenţă preocupaţi de îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere. Anul trecut am început să renovăm câteva secţii, cum ar fi Secţia Medicală Cardiologie, Laboratorul. În prezent, renovăm Sala de Naştere şi Blocul Operator din Ginecologie, morga spitalului şi cabinetul de dermatologie. De luni (n.r. – 10 februarie), începem renovarea la Chirurgie şi Ambulatoriul Integrat. Sperăm ca până la sfârşitul anului să terminăm toate renovările pe care ni le-am propus. Aşteptăm şi Comisia Naţională de Acreditare în trimestrul IV şi ceea ce ne-am propus prin planul de conformare sperăm să terminăm până în luna a şasea a acestui an”, a precizat dr. Aurelia Maşca, managerul Spitalului Municipal din Sighişoara.

În privinţa bugetului, Spitalul a primit de la Consiliul Local 340.000 lei, principala preocupare în acest an fiind interioarele, respectiv condiţiile hoteliere. „Contăm şi pe sprijinul autorităţii locale în a ne susţine financiar. Anul trecut am obţinut fonduri de la Consiliul Local şi am avut şi venituri proprii, dar am beneficiat şi de o sponsorizare din partea firmei Sefar. Cu ajutorul acestei donaţii am renovat o bună parte din Secţia de Pediatrie. Investiţia totală pentru tot ce am cerut noi ar fi 1.200.000 lei, însă pe trimestrele I şi II am primit de la Consiliul Local doar 340.000 lei. Sperăm să beneficiem în trimestrele III şi IV de sumele cerute pentru completări. Din experienţa noastră, vom mai primi cu siguranţă bani. Pentru acest an, principala noastră preocupare vor rămâne interioarele, respectiv condiţiile hoteliere”, a spus dr. Aurelia Maşca.

Referindu-se la controalele din spitale, care vor începe în luna martie, managerul Spitalului din Sighişoara a precizat că acesta este întotdeauna pregătit pentru inspecţii şi controale, pentru că „pacientul trebuie să aibă mereu condiţii igienice corespunzătoare secolului 21”. (citeşte articolul complet)

Referinţe:

1,2 milioane lei pentru Spitalul municipal Sighişoara (Sighişoara Freelance Reporter)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes