Încă trei autobuze pentru ATT

radioson-300x115Trei autobuze scurte au intrat în ţară vineri, 31 ianuarie, iar acestea urmează a fi puse în circulaţie la Sighişoara cel mai probabil de la începutul lunii martie, transmite postul RadioSon Sighişoara. Directtorul SC ATT SA, Mircea Oprea Ţonu, a precizat că pentru cele trei autobuze s-a plătit suma de 27.000 euro, sunt produse în Germania şi au fost rulate în Luxemburg. Autobuzele de mici dimensiuni au 14 locuri pe scaun şi 30 în picioare şi vor avea un consum mult mai redus de combustibil decât cele ce se află în momentul de faţă în circulaţie, astfel că vor putea fi operate pe liniile şi intervalele orare în care nu sunt atât de mulţi călători încât să se justifice folosirea autobuzelor mari. Două din cele trei autobuze vor fi introduse în circulaţie pe rutele Horia Teculescu şi Viilor. Urmează înscrierea în circulaţie a autobuzelor proaspăt achiziţionate, dotarea cu GPS şi validatoare de bilete.

De altfel reducerea consumului de combustibil şi creşterea eficienţei transportului urban de călători din Sighişoara este una dintre ţintele pe care SC ATT SA şi le-a propus pentru anul 2014, după cum rezultă din Raportul de activitate pe anul 2013 al ATT prezentat Consiliului local în şedinţa din 30 ianuarie. Potrivit acestui raport numărul călătorilor pe kilometrul parcurs a crescut de la 4,46 în 2012, la 5,16 în 2013 efectuându-se peste 2,5 milioane de călătorii. Însă acest lucru a dus şi la creşterea consumul de carburant.

În altă ordine de idei, în Raportul de activitate al SC ATT SA pe anul 2013 sunt semnalate aceleaşi probleme ca şi în Raportul pe anul 2012, respectiv vandalizarea autobuzelor prin distrugera tapiseriilor scaunelor sau distrugerea afişelor cu programul de circulaţie al autobuzelor din staţii. De asemenea, unii paticipanţi la trafic folosesc staţiile autobuzelor ca parcare pentru maşinile personale, TIR-uri, maşini de aprovizionare sau taxiuri, obligând autobuzele să oprească pe calea de rulare pentru a prelua călătorii, mai ales în staţia de la MIU pe direcţia de mers către str. Ana Ipătescu, semn că din nou autorităţile sunt – din nou – fie depăşite de situaţie, fie neinteresate…

Vezi şi  Raport de activitate al S.C. ATT S.A. Sighişoara pe anul 2013

Referinţe:

Transportul public de călători în Sighişoara – uşoară descreştere la principalii indicatori (Sighişoara Freelance Reporter – martie 2013)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes