Cum putem preveni furturile de/din autoturisme (comunicat de presă al IJP Mureş)

furtmasinaAvând în vedere că la nivelul Judeţului Mureş prevenirea furturilor constituie o prioritate, activităţile din cadrul Planurilor de măsuri care vizează reducerea incidenţei acestor genuri de infracţiuni se desfăşoară urmărindu-se cu atenţie realizarea obiectivelor propuse.

Încercaţi, în măsura posibilităţilor, să dotaţi autoturismul cu alarmă. Cheltuiala va fi mai mică în comparaţie cu prejudiciul cauzat de o spargere. Iar casetofoanele este indicat să poată fi luate din maşină, pentru a elimina şi această tentaţie.
Cele mai multe lucruri se fură de pe banchetele maşinii. Sunt foarte puţine furturile din porbagajele autoturismelor. Deci, dacă vreţi să lăsaţi ceva în maşină – lucru ce nu este indicat, folosiţi portbagajul!
Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, aparatură electronică, acte, genţi diplomat, borsete, poşete sau telefoanele mobile.
Atenţie la banii pe care-i aveţi la dvs., hoţii urmăresc uneori persoanele care scot bani din bancă, le urmăresc şi aşteaptă doar un gest de neglijenţă pentru a acţiona. Aşadar, nici doar pentru câteva minute nu lăsaţi banii în maşină!

Pe lângă acestea, vă invităm să ţineţi seama şi de următoarele recomandări:

 

• Nu lăsaţi niciodată cheile în contact şi asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute;
• Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare;
• Închideţi complet geamurile când părăsiţi autoturismul, chiar pentru scurt timp. Un geam lăsat uşor întredeschis vă poate da peste cap toate precauţiile folosite.
• Nu împrumutaţi maşina decât persoanelor în care aveţi deplină încredere!
• Supravegheaţi automobilul în perimetrul staţiilor de benzină, pe timpul achitării comenzii, în condiţiile în care portierele sunt lăsate neasigurate, iar geamurile deschise.

 

Citiți și:

Atenție la cumpărăturile on-line (comunicat de presă al IJP Mureş)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes