Chiriaşii ANL vor plăti facturi mai mari?

radioson-300x115În cadrul şedinţei Consiliului local de joi, 28 noiembrie, se va decide dacă sighişorenii din blocurile ANL vor plăti mai mult pentru încălzirea locuinţelor, pentru că aceştia sunt singurii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire, transmite postul RadioSon Sighişoara.

Majorarea este propusă de către SC ATT SA, producătorul şi distribuitorul energiei termice prin intermediul centralelor termice de scară instalateb în blocurile ANL, şi municipalitate, de la 247 lei Gcal, cât este în prezent,  la 379 lei Gcal.

Dacă aceste tarife vor fi aprobate o familie ce plătea anul trecut pentru încălzire în jur de 300 lei, va plăti începând de anul acesta 460 lei pentru acelasi consum. Sighişorenii asupra cărora s-ar răsfrânge această hotărâre se declară revoltaţi şi spun că speră totuşi ca acest proiect de hotărâre să nu fie aprobat în şedinţa de joi.

O organizaţie non-guvernamentală din Sighişoara sare în sprijinul locatarilor ce vor fi afectaţi de această majorare a tarifelor şi transmite observaţii şi recomandări la proiectul de hotărâre ce va fi dezbătut în plenul Consiliului local. Centrul pentru Dezvoltare Socială (CEDES) reclamă lipsa unei popularizări a acestui proiect timp de 30 zile înainte de supunerea spre avizare. Totodată, precizează CEDES în adresa ce va fi transmisă Consiliului local, nu este normal ca populaţia şi agenţii economici să acopere costurile şi pierderile serviciului de furnizare a energiei termice, acestea fiind principalele motive pentru care ATT propune majorarea preţului agentului termic după cum rezultă din raportul de specialitate ataşat proiectului de hotărâre.

Reprezentanţii CEDES cer acordarea de subvenţii de la bugetul local pentru compensarea creşterii de preţ, aşa cum spun ei că se întâmplă şi în alte oraşe. De asemenea, majorarea de preţ la agentul termic este considerată exagerat de mare în contextul economic actual de către semnatarii CEDES.

Vedeţi Proiect de hotărâre privind aprobarea preţurilor/tarifelor pentru energia termică, prestate de S.C. Apă Termic Transport S.A. Sighişoara

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Chiriaşii ANL vor plăti facturi mai mari?”

  1. […] Chiriaşii ANL vor plăti facturi mai mari? (RadioSon) […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes