Nu s-a găsit forma legală de sprijin a teatrului forum la Sighişoara pentru combaterea violenţei în şcoli

radioson-300x115“Implică-te, nu fii spectator!” Este titlul unui proiect ce urma să se desfăşoare în şcolile şi liceele sighişorene pe parcursul a patru luni, de luna aceasta şi până în februarie a anului următor.
Proiectul îşi propune să lupte împotriva violenţei în şcoli folosind arta, respectiv teatrul social, teatru-forum ca instrument de intervenţie împotriva violenţei în şcoli şi licee, transmite postul RadioSon Sighişoara.
De la bugetul local s-a solicitat suma de 4.000 lei necesară pentru onorariul coordonatorului de proiect şi a profesorului coordonator. Suma nu a fost prevazută în bugetul local şi acest lucru a generat unele discuţii în şedinţa Consiliului local întrucât reprezentanţii Direcţiei economice au susţinut că trebuie găsită forma legală pentru acordarea acestei finanţări. Dacă se va găsi modalitatea de finanţare, 350 elevi vor lua contact cu această metodă interactivă de prevenire a violenţei, potrivit iniţiatorului proiectului.

 

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Nu s-a găsit forma legală de sprijin a teatrului forum la Sighişoara pentru combaterea violenţei în şcoli”

  1. Roman says:

    Am rugamintea de a va documenta inainte de a mai da publicitatii informatii eronate!

    Informatia e falsa. Nu “forma legala” e problema. Forma legala e cea prin care sunt achitate toate serviciile. S-a folosit aceasta forma inclusiv la plata artistilor din Fest. medieval. Tobosarul cetatii e platit la fel. Nu dezinformati va rog. Problema se afla la buget. Se invoca faptul ca nu (mai) sunt bani. Sa fim seriosi, de 20 de ani, altceva n-auzim. Problema mai spinoasa este ca nici un ONG nu stie cand se pot depune proiecte spre finantare intrucat nu exista o regula clara in acest sens la Sighisoara. Nu exista o metodologie clara in acordarea finantarilor. Asadar e o problema a administratiei locale. In cazul in care sunteti interesati de acest proiect si la cum se atribuie fondurile in Sighisoara spre deosebire de alte orase, va stau la dispozitie pentru lamuriri. Inainte de a mai publica astfel de stiri, va rog documantati-va! Ati uitat sa specificati de pilda faptul ca proiectul a fost votat favorabil in unanimitate!

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes