Absenţi la Ziua Armatei (+ galerie foto/video)

radioson-300x115Şi în Sighişoara a fost sărbătorită Ziua Armatei, vineri 25 octombrie. Batalionul 72 Apărare CBRN „Negru Vodă” a organizat manifestările dedicate sărbătoririi acestei zile. Începând cu ora 12.00 a avut loc ceremonia militară şi religioasă la Cimitirul Eroilor din municipiul Sighişoara. În cuvântările susţinute în cadrul acestui ceremonial s-a afrimat că Armata şi Biserica sunt cele două stânci de granit ale poporului, acestea fiind şi principalele instituţii prezente la eveniment, alături de reprezentaţi ai Poliţiei, Jandarmeriei şi Pompierilor, autorităţile locale fiind marele absente ale zilei, precizează postul RadioSon Sighişoara. Protopopul Bisericii Ortodoxe Sighişoara, Dan Ovidiu a atras atenţia că “ Cimitirul nu este inundat de mulţimea celor care trebuiau să aducă omagiu jertfei eroilor neamului“.

25 octombrie 1944 este data la care Armata Română a alungat de pe teritoriul României ultimele unităţi ale armatelor Germaniei naziste şi Ungariei hotyste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, eliberând astfel Transilvania de Nord aflată până atunci sub ocupaţie prin Dictatul de la Viena din august 1940.

Ziua Armatei la Sighişoara se va încheia cu un moment inedit: o retragere cu torţe din Cetatea Sighişoara până în centrul oraşului. Mai jos puteţi viziona o galerie foto de la ceremonia de la Cimitirul Eroilor şi de la retragerea cu torţe:

This slideshow requires JavaScript.

This slideshow requires JavaScript. 

Foto & Video: Laurențiu Timar & Florin Pîcă

Referințe:

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Budapesta (Napoca News)

Ziua eroilor sărbătorită la Sighișoara (Punctul)

Ceremonial la Catedrala ortodoxă Sighişoara cu ocazia Zilei Eroilor – Galerie foto (RadioSON)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes