Importante cantităţi de droguri descoperite în Sighişoara în urma raziilor de vineri

radioson-300x115Importante cantităţi de droguri, arme neletale deţinute fără permis şi culturi de cannabis în apropiere de oraş au fost descoperite în Sighişoara în urma raziilor de vineri. 

O întreagă reţea infracţională specializată pe traficul de droguri a fost destructurată în urma acţiunii DIICOT –  Biroul Teritorial Harghita, raziile fiind efectuate la domiciliul a 13 sighişoreni la sfârşitul săptămânii trecute, transmite postul RadioSon Sighişoara. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 1 kg de cannabis sub formă de inflorescenţe (muguri), fragmente vegetale de frunze şi tulpini; dar şi haşiş, comprimate de ecstasy; etnobotanice precum şi trei pistoale cu bile de cauciuc şi muniţia aferentă, despre care procurorii spun ca erau deţinute ilegal.
De la domiciliile sighişorenilor procurorii au reţinut şi aparatură folosită la cultivarea in-door a cannabisului şi minicântare electronice precum şi sumele de 3.079 lei şi 710 euro, suspecte a proveni din trafic de droguri. S-a stabilit că în apropiere de Sighişoara au fost amenajate în zone izolate două culturi de cannabis în apropierea râului Târnava Mare. Drogurile cultivate se vindeau la preţuri cuprinse între 40 şi 60 lei gramul. S-a stabilit de aasemenea, că şapte dintre persoanele ridicate sunt consumatoare de cannabis, iar din reţeaua de comercializare a drogurilor făceau parte şi trei tinere sighişorence cu vârsta cuprinsă între 21 şi 23 ani.
Drogurile aduse de peste hotare de către sighişoreni, respectiv din Germania şi Italia, se vindeau şi ele la preţuri apropiate de cel al cannabisului cultivat în apropiere de oras, respectiv 50 de lei/g haşiş şi 60 de lei/comprimatul de ecstasy. Majoritatea celor ridicaţi sunt cercetaţi acum în stare de libertate şi unii dintre ei au interdicţia de a părăsi localitatea.
Potrivit procurorilor DIICOT controalele vor continua pentru că urmează a fi identificate şi audiate şi alte persoane implicate în activităţi de trafic şi consum ilicit de droguri în legătură cu persoanele în cauză.

Imagini de la descinderea polițistilor BCCO Harghita gasiți aici.

Articole pe aceeaşi temă:

Grupare infracțională de trafic de droguri din Sighișoara, destructurată (Realitatea.Net)

Traficanţi de droguri la Sighişoara. Gruparea, destructurată în urma unor percheziţii (CityNews Mureş)

Grupare de trafic de droguri descoperită la Sighișoara (Punctul)

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Importante cantităţi de droguri descoperite în Sighişoara în urma raziilor de vineri”

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes