REPORTAJ: Un cioban din Rotbav rescrie istoria transhumanţei în Carpaţi după mii de kilometri pe jos – FOTO

medifaxDupă 1.350 de kilometri parcurşi pe jos prin 5 ţări în decurs de o sută de zile, un cadou şi o strângere de mână din partea preşedintelui Poloniei, primiri entuziaste şi un singur om care i-a închis uşa-n nas, un cioban din Rotbav s-a întors acasă după ce “a rescris” istoria transhumanţei în Carpaţi.

Şase ciobani – doi români, doi ucraineni şi doi polonezi – au pornit la drum lung pe 11 mai, din localitatea braşoveană Rotbav, pentru a rescrie istoria Transhumanţei în Munţii Carpaţi. Au pornit la drum cu 300 de oi de la o stână din Rotbav şi au străbătut cinci ţări – România, Ucraina, Slovacia, Cehia şi Polonia – destinaţia finală fiind Polonia. Unii au abandonat traseul după mai bine de jumătate din drum, dar li s-au alăturat alţii în schimb.

Un singur om a demonstrat o rezistenţă şi o ambiţie de neclintit: Cristian Suciu, un cioban de 35 de ani din Rotbav. După mai bine de 1.350 de kilometri parcurşi pe jos în decurs de o sută de zile, Cristian Suciu, plecat din România cu 300 de oi, a ajuns la destinaţie cu 301, după venirea pe lume a unui miel şi după vânzarea tuturor la târg, în Polonia. (citeşte articolul complet)

Referinţe:

Final de drum pentru ciobanii plecaţi în transhumanţă (Digi 24)

Cioloş îndeamnă la păstrarea tradiţiilor (Zi de zi)

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “REPORTAJ: Un cioban din Rotbav rescrie istoria transhumanţei în Carpaţi după mii de kilometri pe jos – FOTO”

  1. […] După 1.350 de kilometri parcurşi pe jos prin 5 ţări în decurs de o sută de zile, un cadou şi o strângere de mână din partea preşedintelui Poloniei, primiri entuziaste şi un singur om care i-a închis uşa-n nas, un cioban din Rotbav s-a întors acasă după ce “a rescris” istoria transhumanţei în Carpaţi. Şase ciobani –Continuare… […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes