Muzică, fete şi domniţe de nota 10 la Festivalul Hameiului

logo zi-de-ziSenatorul Akos Mora a dat vineri, 6 septembrie, startul primei ediţii a Festivalului Hameiului din Transilvania, eveniment organizat între 6 şi 8 septembrie, în municipiul Sighişoara. De asemenea, tot vineri în Cetatea Medieval a debutat şi Sighişoara Film Festival, manifestare care oferă iubitorilor de film cele mai bune producţii româneşti, premiate pe plan naţional şi internaţional.

Tradiţie de cinci secole

În scurta sa alocuţiune, senatorul Akos Mora a subliniat că obiectivul principal al festivalului este conservarea tradiţiei de peste cinci secole în domeniul cultivării hameiului existentă în zona Sighişoarei. „Vorbim de o tradiţie în cultivarea hameiului de peste 500 de ani, iar eu şi invitaţii mei de pe scenă am înţeles că a venit vremea să scoatem tot ce este mai bun din zona noastră, să promovăm tradiţia, cultura, obiceiurile pe care le avem în frumoasele zone unde locuim. De aceea consider că e vital ca această tradiţie a cultuvării hameiului să fie bine marcată, bine subliniată, bine pusă în operă aici, la Sighişoara. De ce spun asta? Pentru că în anii de după Revoluţie, România a pierdut capacităţi importante de producţie, atât în zona de producţie, cât şi în zona de agricultură. Celor care nu ştiu, le spun că în domeniul hameiului România până în 1995 asigura absolut tot necesarul de hamei pentru producţia internă de bere”, a afirmat Akos Mora. (citeşte articolul complet)

Citeşte şi Balada Hameiului, interpretată de Dan Rădulescu (Zi de zi)

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Muzică, fete şi domniţe de nota 10 la Festivalul Hameiului”

  1. […] Senatorul Akos Mora a dat vineri, 6 septembrie, startul primei ediţii a Festivalului Hameiului din Transilvania, eveniment organizat între 6 şi 8 septembrie, în municipiul Sighişoara. De asemenea, tot vineri în Cetatea Medieval a debutat şi Sighişoara Film Festival, manifestare care oferă iubitorilor de film cele mai bune producţii româneşti, premiate pe plan naţional şiContinuare… […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes