Festivalul Intercultural de la Sighisoara – ProEtnica 2013 – Galerie foto

z1proetnica2013_104În data de 29 august a început ediţia a XI-a a Festivalului Intercultural ProEtnica organizat de Primăria municipiul Sighişoara împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai – Școala Doctorală de Relaţii Internationale şi Studii de Securitate – şi Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret din Sighişoara (ibz).

Străzile Cetății sunt deschise tuturor celor ce doresc să se bucure de spectacolele a peste 800 de participanţi din partea celor 20 de grupuri etnice participante: ucrainieni, turci, tătari, slovaci,sârbi, ruteni, ruși lipoveni, romi, polonezi, maghiari, macedoneni, italieni, greci, germani, evrei, croați, cehi, bulgari, armeni, albanezi, precum şi români si aromâni din România care vor sustine un numar de 45 de spectacole.

Spectacolele au loc pe scena principală amplsată în Piaţa Cetăţii din Sighişoara şi, de asemenea, un număr de 30 de spectacole sunt susţinute pe scena interactivă de pe strada Muzeului. Pe lângă spectacolele oferite de grupurile şi ansamblurile de muzică şi dans ale minorităţilor naţionale, pe scena principală a festivalului vor fi şi concerte ale unor formaţii precum: Desperado, Role (Rock progresiv maghiar), Zuralia Orchestra şi Ina cu Fanfara de la Cozmeşti, care vor încânta publicul pe parcursul celor patru zile ale ProEtnica, considerat a fi cel mai important punct de întâlnire al comunităţilor etno-culturale din România.

Iată o scurtă galerie foto a primei zi de Festival.

This slideshow requires JavaScript.

Foto: Laurențiu Timar

Articole pe aceeaşi temă:

Comunităţile etnice îşi dau întâlnire la ProEtnica (Zi de zi)

 

Both comments and pings are currently closed.

2 Responses to “Festivalul Intercultural de la Sighisoara – ProEtnica 2013 – Galerie foto”

  1. […] de la Sighisoara – ProEtnica 2013, a doua zi – Galerie foto (Sighişoara Freelance Reporter)Festivalul Intercultural de la Sighisoara – ProEtnica 2013 – Galerie foto (Sighişoara Freelance […]

  2. […] Azi, 29 august, a început Ediţia a XI-a a Festivalului Intercultural ProEtnica organizat de Municipiul Sighişoara împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai Școala Doctorală de Relaţii Internationale şi Studii de Securitate, şi Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret. Străzile cetății sunt deschise tuturor celor ce doresc să se bucure de spectacolele a peste 800 de participanţi din partea celorContinuare… […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes