Festivalul Hameiului din Transilvania, la Sighişoara

logo citynews-msSenatorul Akos-Daniel Mora a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, lansarea oficială a proiectului afis hamei ”Festivalul Hameiului din Transilvania” (Transylvania Hop Fest), care va avea loc în perioada 6-8 septembrie, la Sighişoara. ”În acestă perioadă marcăm 500 de ani de tradiţie a cultivării hameiului în Transilvania. Festivalul Hameiului vrea să se transforme într-o tradiţie care să conserve acest brand ce datează de jumătate de mileniu în această zonă. Vrem să apărăm infrastructura existentă a cultivării hameiului, şi să promovăm această parte a agriculturii care ar putea să dezvolte foarte mult zona Sighişoara şi de ce nu întreaga Transilvanie”, a declarat senatorul Akos  Mora.  (citeşte articolul complet)

În acest context, la şedinţa ordinară a Consiliului local Sighişoara, ce va avea loc în data de 29 august, va fi supus votului un proiect de hotărâre prin care municipalitatea pune gratuit la dispoziţia organizatorilor acestui festival locaţiile unde vor avea loc evenimentele, respectiv Piaţa Cetăţii şi Piaţa Octavian Goga – “parcarea Mitică”, a Sălii Festive şi a Sălii mici a primăriei, precum şi alocarea sumei de 28.000 lei de la bugetul local pentru participarea municipaliţii la cheltuilelile de organizare în calitate de partener.

Vezi: Proiectul de hotărâre privind organizarea Festivalului Hameiului din Transilvania- Transylvania Hop Fest

Articole pe aceeaşi temă:

Festivalul Hameiului. Vezi programul! (CityNews Mureş)

„Oktoberfest” al României, la Sighişoara (Zi de zi)

Festivalul Hameiului, lansat oficial (Punctul)

Alternosfera, Luna Amară și Grimus, la Sighișoara (Punctul)

Both comments and pings are currently closed.

2 Responses to “Festivalul Hameiului din Transilvania, la Sighişoara”

  1. […] Festivalul Hameiului din Transilvania, la Sighişoara (CityNews Mureş) […]

  2. […] Senatorul Akos-Daniel Mora a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, lansarea oficială a proiectului  ”Festivalul Hameiului din Transilvania” (Transylvania Hop Fest), care va avea loc în perioada 6-8 septembrie, la Sighişoara. ”În acestă perioadă marcăm 500 de ani de tradiţie a cultivării hameiului în Transilvania. Festivalul Hameiului vrea să se transforme într-o tradiţie careContinuare… […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes