Dragostea lui Charles tulburată de gazele de şist

logo zi-de-ziZona Podişul Hârtibaciului, cu întindere în trei judeţe ale Transilvaniei – Mureş, Sibiu şi Braşov -, a început să fie explorată de compania omului de afaceri Ovidiu Tender, în căutarea gazelor de şist. În paralel, Chevron lucrează la un studiu seismologic şi geologic în aceeaşi arie, pentru acelaşi client, spun reprezentanţii unei asociaţii de dezvoltare locală din zonă.

Prospecţiuni SA face aceste explorări la solicitarea Romgaz SA Mediaş, cel mai mare producător român de gaze naturale, spune Cristian Cizmaru, reprezentant al Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală (GAL) Podişul Hârtibaciului. “Se are în vedere o zonă mai mare, un zăcământ care se întinde pe suprafaţa a trei judeţe -Braşov, Mureş şi Sibiu. Localităţile avute în vedere se află în Podişul Hârtibaciului, iar cei de la Chevron au demarat deja o etapă premergătoare exploatării, în sensul că realizează o analiză seismologică 3D şi o structură geologică pentru a fi prezentată beneficiarului, compania Romgaz Mediaş. De asemenea, va fi prezentată, din informaţiile noastre, pentru că este destul de greu să pui mâna pe informaţii oficiale, şi o soluţie de exploatare a gazelor de şist din zonă. Din câte am reuşit să aflăm, după zona Sibiului, urmează acţiuni similare în judeţul Mureş, iar mai apoi în judeţul Braşov”. (citeşte articolul complet)

Vezi mai jos link-ul către un reportaj de investigaţie despre “binefacerile” exploatărilor gazelor de şist realizat chiar în locul de unde a început nebunia: Statele Unite ale Americii:

Americanii fără apă (Casa Jurnalistului)

Vezi şi: Gaze de sist: S.c. Prospectiuni S.A. se comporta ca o gashca de talhari in ‘zona saseasca’ din Ardeal în care sunt relatate fapte de o gravitate severă (Neuer Weg)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes