Ortodocşii serbează azi Schimbarea la Faţă

radioson-300x115Ortodocşii serbează azi Schimbarea la Faţă a lui Iisus Hristos, transmite postul RadioSon. Această sărbătoare este unul din cele 12 praznice împărăteşti şi este socotită zi de hotar pentru vară, fiindu-i asociate mai multe credinţe şi obiceiuri.
Schimbarea la Faţă a lui Iisus Hristos are ca semnificaţie momentul în care apostolii Mântuitorului, aflaţi pe muntele Tabor, s-au convins că acesta nu este doar un prooroc al lui Dumnezeu, ci Fiul Său. În popor, această sărbătoare este prăznuită pe data de 6 august şi este privită şi ca începutul toamnei. Se spune că daca în Ziua Schimbării la Faţă, vremea este însorită şi plăcută, toamnă va fi una roditoare şi îmbelşugată Schimbarea la Faţă mai este numită în popor şi Obrejenia, denumire ce vine din slavonă şi înseamnă transformare, schimbare.

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Ortodocşii serbează azi Schimbarea la Faţă”

  1. […] Ortodocşii serbează azi Schimbarea la Faţă a lui Iisus Hristos, unul din cele 12 praznice împărăteşti, acestei sărbători, socotită zi de hotar pentru vară, fiindu-i asociate mai multe credinţe şi obiceiuri. SCHIMBAREA LA FAŢĂ a lui Iisus Hristos are ca semnificaţie momentul în care apostolii Mântuitorului, aflaţi pe muntele Tabor, s-au convins că acesta nu esteContinuare… […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes