Suspecţi de şantaj informatic

ddos-attack-protection

D.I.I.C.O.T. Mureş (Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate  şi Terorism/Biroul de combatere a criminalităţii informatice)  ne informează că în urma unei anchete desfășurată în perioada 2012 – 06.2013, a identificat și trimis în judecată două persoane, un bărbat și o femei care, utilizând atacuri informatice de tip DDOS (Distributed Denial of Service), atacau sistemele informatice ale administratorilor care nu cedau şantajului de a posta pe site-ul/pagina web pe care le aveau în administrare, diferite bannere publicitare.Acest tip de atac informatic constă în încercarea frauduloasă de a indisponibiliza sau bloca resursele unui calculator prin trimiterea unor „pachete” mari de date, care conduc în final la o suprasaturare a sistemului informatic „ţintă”.

Cele două persoane sunt acuzate de săvârşirea infracţiunilor de şantaj, fraudă informatică și compplicitate la fraudă informatică, fapte  prevăzute şi pedepsite de art. 49 din Legea 161/2003 – TITLUL III privind combaterea criminalităţii informatice şi respectiv art. 194 Cod Penal.

 

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Suspecţi de şantaj informatic”

  1. […] D.I.I.C.O.T. Mureş (Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate  şi Terorism/Biroul de combatere a criminalităţii informatice)  ne informează că în urma unei anchete desfășurată în perioada 2012 – 06.2013, a identificat și trimis în judecată două persoane, un bărbat și o femeie, ambii din judeţul Gorj care, utilizând atacuri informatice de tip DDOS (Distributed Denial ofContinuare… […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes