Protestul agenților economici din Sighișoara

radioson-300x115Agenţii economici ce îşi desfăşoara activitatea în zona centrală a oraşului, dar şi în cetatea medievală, au transmis o notă de protest autorităţilor locale sighişorene despre care spun că se declară incompetente în lupta cu fenomenul cerşetoriei, a câinilor vagabonzi şi a curăţeniei în Sighişoara.

“Dacă cei care ar trebui sa vegheze la asigurarea unei vieți normale a cetățenilor, și a vizitatorilor în oraș nu sunt deranjați de prezența cerșetorilor de toate vârstele și în toate locurile (gara CFR, centrul orașului, cetatea medievală, zona bancomatelor, magazinele mai mari, terasele agenților economici care desfășoara activități de alimentație publică), noi agenții economici din zona centrală și din cetate, care suntem de bună credință și ne respectăm statutul de cetățeni onești, cerem public (somăm) autorităților locale să ia de urgență măsurile necesare pentru a limita și  – în timp – stopa acest fenomen. Considerăm că nu este numai datoria noastră să-i alungăm din preajma locațiilor firmelor noastre – pentru că clienții noștri se plâng de faptul că sunt deranjați, ci în primul rând e datoria statului prin autoritățile locale și serviciile de ordine publică să ia măsurile necesare. Noi avem obligația să desfășurăm un comerț corect, civilizat, să ne achităm taxele și impozitele conform legii, dar avem pretenția ca și statul prin autoritățile locale sa-și facă datoria față de noi”, se arată printre altele în nota de protest. Documentul a fost semnat de 86 agenţi economici sighişoreni şi înregistrată la registratura municipalităţii.
Agenţii economici sighişoreni semnatari ai protestului specifică în notă că se aşteaptă ca statul prin autoritatile locale şi serviciile de ordine publică să ia măsurile necesare pentru rezolvarea problemelor, iar în cazul în care nu se iau avertizează că îşi rezervă dreptul de a întreprinde şi alte măsuri de protest.

Vezi Nota de protest față de autoritățile locale care se declară incompetente în lupta cu fenomenul cerșetoriei, a cîinilor vagabonzi și a curățeniei în municipiul Sighișoara

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Protestul agenților economici din Sighișoara”

  1. […] Agentii economici ce isi desfasoara activitatea in zona centrala a orasului, dar si in cetatea medievala, au transmis o nota de protest fata de autoritatile locale sighisorene despre care spun ca se declara incompetente in lupta cu fenomenul cersetoriei, a cainilor vagabonzi si a curateniei in Sighisoara. Aceasta nota de protest a fost semnata deContinuare… […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes