Ospiciul de Presă face internări!

Dacă eşti elev, student, absolvent – de liceu sau facultă, nu neapărat de profil umanist – şi manifeşti unele simptome de talent beletristic şi/sau jurnalistic (adică, mai pe româneşte, te chinuie talentul), atunci îţi recomandăm să te internezi la noi, la Ospiciul de Presă, în salonul Sighişoara Freelance Reporter. Nu te costă nimic, dar, îţi spunem de la bun început, nici n-o să câştigi bani. Adică de ce să dăm noi, Ospiciul de Presă, bani când nu dau bani la proprii angajaţi nici unele dintre marile trusturi de presă din scumpa noastră patrie pe motiv de lipsă de lichidităţi? Prin urmare, pentru un student sau absolvent de jurnalism internarea la Ospiciul de presă e benefică din două motive: 1. îşi exersează condeiul (că să folosesc unul dintre clişeele ce mă enervază cel mai mult) şi 2. se obişnuieşte să muncească pe gratis (lucru cu care, vă spun din proprie experienţă, e greu să te obişnuieşti fără un exerciţiu îndelungat, de minim 10 ani 🙂 ) Dacă e să câştigi ceva din internarea în Ospiciul de Presă, aceasta ar putea fi ceva experienţă, ceva îndrumare acolo unde e cazul şi o oarecare notorietate – că de-acu’ avem şi noi destul de mulţi vizitatori… A, şi dacă eşti student la jurnalism care după ce termină vacanţa trebuie să prezinte la facultă vreo adeverinţă cum că a făcut practică în presă, noi o putem oferi, cu ştampilă, semnătură şi tot ce trebuie. Cu condiţia, evident, de a face practica aia pentru care dăm adeverinţa.

Deci, ca să revenim, dacă te plicitseşti în vacanţa asta, n-o să mergi la mare, la munte, la bunici, în Caraibe sau pe Venus, şi le ai cu scrisul, mai ales pe partea de jurnalism, Ospiciul de Presă îţi pregăteşte o legitimaţie de presă la Sighişoara Freelance Reporter. Pe care o vei primi după ce vei trimite un text prin care să convingi “medicul examinator” al ospiciului că manifeşti pe bune simptomele alea de talent mai sus-amintite. Sunt apreciate şi au şanse mari de reuşită şi de a fi postate pe site reportajele din/despre Sighişoara şi împrejurimi, despre evenimente (festivaluri, expoziţii, concerte etc.) sau despre oameni (pe care comunitatea ar trebui să-i cunoască pentru faptele, ideile sau realizările lor); interviurile, relatările şi chiar şi ştirile. Toate aceste texte trebuie să respecte criteriile: relevanţă, acurateţe, claritate, veridicitate, obiectivitate (asta din urmă mai puţin cazul reportajelor). No, ce ziceţi? Care vă băgaţi?

A, era să uit: textele le trimiteţi pe adresa redactia@sighisoara-freelance.ro. Şi completez că sunt bine-veniţi la ospiciu şi cei care nu mai sunt demult elevi, studenţi, absolvenţi, dar pe care-i chinuie încă talentul. Mai mult, la externare nu solicităm coplată… 🙂 Succes!

Adrian Diţă, admin & redactor-coordonator Sighişoara Freelance Reporter

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Ospiciul de Presă face internări!”

  1. […] Dacă eşti elev, student, absolvent – de liceu sau facultă, nu neapărat de profil umanist – şi manifeşti unele simptome de talent beletristic şi/sau jurnalistic (adică, mai pe româneşte, te chinuie talentul), atunci îţi recomandăm să te internezi la noi, la Ospiciul de Presă, în salonul Sighişoara Freelance Reporter. Nu te costă nimic, dar, îţi spunemContinuare… […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes