Medierea pe înţelesul tuturor cu Florina Ştefan

logo zi-de-ziCe este medierea, unde-şi găseşte locul  în momentul de faţă în România ? .  La aceste întrebări ne-a răspuns Florina Ştefan, mediator autorizat, vicepreşedintele Asociaţiei “Ex Aequo” din Sighişoara în interviul care urmează:

Reporter : Mai pe înţelesul tuturor ce este  medierea ?

Florina Ştefan :  Medierea este o modalitate alternativă procesului în instanţă, de rezolvare a conflictelor dintre părţi. Medierea este o procedură voluntară şi confidenţială care implică intervenţia unei terţe persoane: mediatorul. Mediatorul este neutru şi imparţial, el facilitează comunicarea între părţi, generându-le, prin tehnici şi metode specifice, opţiuni de rezolvare a conflictului. Mediatorul ajută părţile implicate într-un conflict să găsească o soluţie reciproc acceptată. Principiile medierii sunt:  a) caracterul voluntar şi autodeterminarea – părţile apelează de bună voie la această procedură care vine în ajutorul oamenilor, este accesibilă, mai puţin formală, le rezolvă problemele într-un timp scurt şi nu în ultimul rând îi costă mai puţin. Pe parcursul medierii părţile au posibilitatea de a se retrage, dacă consideră că se ajunge la un blocaj care nu poate fi depăşit; b) confidenţialitatea – tot ceea ce se întâmplă/discută în cadrul medierii este confidenţial. Mediatorul este ţinut de lege asupra păstrării secretului medierii. (citeşte articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Medierea pe înţelesul tuturor cu Florina Ştefan”

  1. […] Ce este medierea, unde-şi găseşte locul  în momentul de faţă în România ? .  La aceste întrebări ne-a răspuns Florina Ştefan, mediator autorizat, vicepreşedintele Asociaţiei “Ex Aequo” din Sighişoara în interviul care urmează: Reporter : Mai pe înţelesul tuturor ce este  medierea ? Florina Ştefan :  Medierea este o modalitate alternativă procesului în instanţă, de rezolvareContinuare… […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes