Ce este medierea, unde-şi găseşte locul în momentul de faţă în România ? . La aceste întrebări ne-a răspuns Florina Ştefan, mediator autorizat, vicepreşedintele Asociaţiei “Ex Aequo” din Sighişoara în interviul care urmează:
Reporter : Mai pe înţelesul tuturor ce este medierea ?
Florina Ştefan : Medierea este o modalitate alternativă procesului în instanţă, de rezolvare a conflictelor dintre părţi. Medierea este o procedură voluntară şi confidenţială care implică intervenţia unei terţe persoane: mediatorul. Mediatorul este neutru şi imparţial, el facilitează comunicarea între părţi, generându-le, prin tehnici şi metode specifice, opţiuni de rezolvare a conflictului. Mediatorul ajută părţile implicate într-un conflict să găsească o soluţie reciproc acceptată. Principiile medierii sunt: a) caracterul voluntar şi autodeterminarea – părţile apelează de bună voie la această procedură care vine în ajutorul oamenilor, este accesibilă, mai puţin formală, le rezolvă problemele într-un timp scurt şi nu în ultimul rând îi costă mai puţin. Pe parcursul medierii părţile au posibilitatea de a se retrage, dacă consideră că se ajunge la un blocaj care nu poate fi depăşit; b) confidenţialitatea – tot ceea ce se întâmplă/discută în cadrul medierii este confidenţial. Mediatorul este ţinut de lege asupra păstrării secretului medierii. (citeşte articolul complet)
[…] Ce este medierea, unde-şi găseşte locul în momentul de faţă în România ? . La aceste întrebări ne-a răspuns Florina Ştefan, mediator autorizat, vicepreşedintele Asociaţiei “Ex Aequo” din Sighişoara în interviul care urmează: Reporter : Mai pe înţelesul tuturor ce este medierea ? Florina Ştefan : Medierea este o modalitate alternativă procesului în instanţă, de rezolvareContinuare… […]