Anca Silvia Raţiu: “Voi demonstra în justiţie faptul că nu am încălcat aceste dispoziţii…”

logo-final.jpgÎn urma publicării materialului Conflict de interese la Primăria Sighișoara (Punctul), şefa Serviciului Relații Publice din cadrul Primăriei Sighișoara, Anca Silvia Raţiu, ne-a transmis un e-mail în care face următoarele precizări pentru Sighişoara Freelance Reporter:

“Până în prezent nu mi s-a comunicat rezultatul procesului de evaluare al ANI, în cadrul căruia mi s-a cerut şi am transmis un punct de vedere în luna august a anului trecut; esenţa acestui punct de vedere fiind precizarea că subsemnata, conform prerogativelor funcţiei publice ocupate şi fişei postului nu am avut niciun fel de competenţe în ceea ce priveşte luarea deciziei la încheierea contractelor de achiziţie publică pe care le-am semnat din partea compartimentului de specialitate, respectiv Serviciul Relaţii Publice.
În măsura în care mi se va comunica o decizie definitivă a ANI privind o eventuală încălcare a  dispozițiilor art. 79 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţionarul public este în conflict de interese dacă […] este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relaţii cu caracter patrimonial […]  interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice […]” voi demonstra în justiţie faptul că subsemnata nu am încălcat aceste dispoziţii, prezentând în acest sens dovezi corespunzatoare.”

În mail-ul pe care l-a transmis redacţiei Sighişoara Freelance Reporter, d-na Anca Silvia Raţiu a mai precizat că acţiunea  Agentiei Naţionale de Integritate a fost declanşată de o sesizare transmisă în urmă cu doi ani de dl. Florin Staicu.

În acest moment d-na Raţiu se află în concediu peste hotare de unde se va întoarce la data de 1 iulie şi va face noi declaraţii.

Adrian Diţă

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Anca Silvia Raţiu: “Voi demonstra în justiţie faptul că nu am încălcat aceste dispoziţii…””

  1. […] În urma publicării materialului Conflict de interese la Primăria Sighișoara (Punctul), şefa Serviciului Relații Publice din cadrul Primăriei Sighișoara, Anca Silvia Raţiu, ne-a transmis un e-mail în care face următoarele precizări pentru Sighişoara Freelance Reporter: “Până în prezent nu mi s-a comunicat rezultatul procesului de evaluare al ANI, în cadrul căruia mi s-a cerut şi am transmis unContinuare… […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes