Spitalul municipal: tomograful este operational. În curând două secţii vor fi redeschise

sigla-SFR-buna.jpg“La Spitalul municipal nu s-au desfiinţat secţii, asa cum în mod greşit s-a vehiculat. Acestea au fost închise doar temporar”, a declarat pentru RadioSon Sighişoara dr. Aurelia Maşca, directorul Spitalului municipal Sighişoara. Dânsa a mai specificat că la unele secţii este angajat doar un singur medic. După plecarea acestora, secţiile au fost închise temporar dar vor fi redeschise în momentul când posturile de medic pentru aceste secţii vor fi ocupate prin concurs. Este vorba de compartimentul de psihiatrie şi cel de fizioterapie.

La aceste secţii cadrele medicale au fost redistribuite. Concursul de angajare de medici specialişti pentru aceste secţii este în derulare şi, în cel mult  o lună, acesta ar trebui sa se finalizeaze. Dacă vor exista medici înscrisi pe specialităţile respective şi vor lua concursul, cele două compartimente se vor redeschide cu personalul ce a fost distribuit pe alte secţii.

Sighişoara a avut de suferit în ultimii ani datorită fenomenului de migrare a cadrelor medicale şi a medicilor. Potrivit directoarei Spitalului municipal, în ultimii ani au plecat peste 40 cadre medicale şi chiar 7-8 medici. Printre aceştia un medic de laborator, medic endocrionolog, doi medici psihiatrii, un urolog şi un chirurg. Pentru aceste posturi s-a derulat procedura scoaterii lor la concurs în urma cărora deja au venit doi medici pe post la Sighişoara: un medic chirurg şi un medic de medicină de urgenţă. În momentul de faţă, în afară de concursurile pentru ocuparea posturilor de medici specialisti pentru compartimentele psihiatrie şi fizioterapie,  mai sunt în derulare examene pentru ocuparea posturilor de medic pediatru şi medic de laborator.

În alta ordine de idei, mai mulţi Sighişoreni au beneficiat deja de investigaţii performante cu computerul tomograf  achiziţionat pentru Spitalul municipal Sighişsoara la sfârşitul anului trecut, aparat ce a devenit operational de la începutul acestei săptămâni. Doi medici radiologi, cu competenţe în executarea computer-tomografiilor,  vor deservi acest aparat performant ce a fost amplasat la Laboratorul de Radiodiagnoză din cadrul secţiei de radiologie a Spitalului, a declarat pentru postul RadioSon Sighişoara dr. Aurelia Maşca, directorul instituţiei. Cu acest aparat se pot efectua investigaţii pentru o gamă largă de afecţiuni cu care se internează pacienţii. Întrucât există relaţii contractuale cu Casa Judeţeana de Sănătate, investigaţiile vor fi gratuite pentru cei internaţi – cu trimitere sau de urgenţă.

Computerul tomograf de la Spitalul municipal Sighişoara a fost achiziţionat în luna decembrie a anului trecut, iar de atunci şi până acum au fost realizate toate procedurile necesre punerii lui în funcţiune şi specializarea personalului.

Referinţe:

Spitalul din Sighişoara, pregătiri pentru acreditarea din 2014 (Zi de zi)
Investigaţii CT gratuite la Spitalul din Sighişoara (Zi de zi)

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes