Transyilvania Horse Show – ultimele pregătiri (comunicat de presă)

AFIS THS 2013Pregătirile pentru Campionatele Balcanice de Probă Completă (Balkan Eventing Championship), găzduite de România în cadrul evenimentului Transylvania Horse Show, au intrat în linie dreaptă.

În mai puţin de o lună, peste 70 de concurenţi din 19 ţări vor participa în perioada 24-26 mai 2013, la Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic internaţional din România. Transylvania Horse Show, ajuns la a treia ediţie, este un eveniment de talie internaţională, dedicat sporturilor ecvestre şi iubitorilor de cai, desfăşurat într-un peisaj idilic, în apropierea unuia dintre cele mai bine păstrate oraşe medievale din Europa, Sighişoara.

Sarituri obstacoleAşadar, Transylvania Horse Show se desfăşoară în satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighişoara), un loc recomandat de ghidul “Lonely Planet” ca fiind unul din primele locuri din lume unde să călăreşti ca turist şi este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federaţiei Ecvestre Române şi al Federaţiei Ecvestre Internaţionale. Organizatorii evenimentului se bucură de sprijinul masiv al voluntarilor atât din ţară precum şi al celor din străinătate. Evenimentul găzduieşte 3 tipuri de competiţii, completate zilnic de o serie de demonstraţii şi evenimente adiacente destinate spectatorilor.

1.Campionatele Balcanice de Probă Completă (Balkan Eventing Championship), cel mai mare eveniment de marcă pentru profesionişti din Balcani, de importanţă continentală, la care s-au calificat concurenţi din România, Turcia şi Bulgaria, în urma probelor desfăşurate weekend-ul trecut în Bulgaria, la Schumen. Campionatele Balcanice de Probă Completă sunt organizate anual, ultima ediţie desfăşurându-se în Turcia, la Eskisehir. Probele din concurs vor fi: dresaj, obstacole şi cross-country.

Cross Country2.Concurs Complet Internaţional (CCI), la această disciplină de Probă Completă concurenţii profesionişti vor avea de înfruntat 3 probe: dresaj, obstacole şi cross-country. Concursul este organizat în colaborare cu Federaţia Ecvestră Română (FER) şi Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI).

3.Concurs Internaţional Universitar, “Cupa Naţiunilor pentru Studenţi” (“AIEC Student Riders Nation Cup – România 2013), este organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociaţie de acest gen din lume. La această secţiune participă studenţi din toată lumea care vor concura la 2 probe: dresaj şi sărituri obstacole. DresajTransylvania Horse Show a primit premiul “Concursul anului” pentru ediţiile 2011 şi 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers) .

Preşedintele juriului, alcătuit din arbitri şi oficiali din Irlanda, Austria, Irlanda, Polonia, Bulgaria, Marea Britanie şi România,  este Gerd Kuest din Germania. Prezenţa delegatului tehnic al Federaţiei Ecvestre Internaţionale, Peter Fell din Irlanda, este garanţia faptului că evenimentul se va desfăşura conform standardelor internaţionale.

Competiţia se va întinde pe 3 zile. Ziua de concurs va începe la ora 9:00 şi se va închide în jurul orei 17:30. Programul complet îl găsiţi aici: http://www.horseshow.ro/ro/program-general

Organizatorii Transylvania Horse Show 2013 îi invită să petreacă un weekend de poveste în inima naturii atât pe cei pasionaţi de cai dar şi pe cei care îşi doresc să cunoască mai bine tainele călăriei. Iată câteva variante de cazare în zonă: http://www.horseshow.ro/ro/cazare

Referinţe:

Transylvania Horse Show – evenimentul ce a pus România pe harta marilor competiţii hipice internaţionale

Both comments and pings are currently closed.

2 Responses to “Transyilvania Horse Show – ultimele pregătiri (comunicat de presă)”

  1. […] Transyilvania Horse Show – ultimele pregătiri (comunicat de presă) (Sighişoara Freelance Reporter) […]

  2. […] Pregătirile pentru Campionatele Balcanice de Probă Completă (Balkan Eventing Championship), găzduite de România în cadrul evenimentului Transylvania Horse Show, au intrat în linie dreaptă. În mai puţin de o lună, peste 70 de concurenţi din 19 ţări vor participa în perioada 24-26 mai 2013, la Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic internaţional din România.Continuare… […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes