Ce înseamnă viteza de download la Internet?

descărcareViteza de download este ultima mare ,,invenție” în ce privește marketingul vânzărilor. Cele trei mari companii din piața de profil din România  se întrec în oferte peste oferte ( UPC – 150 Mbps în timp ce Romtelecom și RCS&RDS oferă 100 Mbps). Trebuie spus, încă din capul locului, că aceste viteze sunt maximul care poate fi atins de client la un moment dat și, din păcate, nu garantează nimeni un astfel de transfer.

Deseori  megabitul pe secundă este confundat cu megabyte-ul pe secundă, diferența dintre Mbps şi MB/s este de 8, astfel că la o viteză de 150 de Mbps echivalentul downloadului este de 18,75 MB/s, iar la 100 de Mbps este de 12,50 MB/s. Un convertor de viteze găsiți aici.http://web.forret.com/tools/bandwidth.asp?speed=100&unit=Mbps

Sunt mai multe aspecte de care trebuie ținut cont atunci cănd încercăm să ,,dăm jos de pe net” cu viteza maximă a tipului nostru de abonament, însă lucrul cel mai important este că, atâta timp cât sunt accesate mai multe site-uri  viteza va scădea simțitor. Folosirea unei bune soluții antivirus este și ea recomandată întrucăt virușii și programele spyware încetinesc și ele viteza calculatorului și implicit a internetului.

Accesul Wi-Fi la internet

Rețelele fără fir (Wi-Fi) funcționează pe frecvențe asemănătoare acelora utilizate de alte dispozitive. Orice echipament care funcționează pe această frecvență poate cauza  interferențe, proximitatea laptopului de punctul de acces (AP Wi-FI) precum și orice obstacol în calea lui (zidurile mai groase) pot afecta calitatea semnalului. ,,Parolarea” accesului este o metodă de siguranță, accesul la un AP Wi-Fi neparolat poate fi făcut de mai multe persoane, și, automat, scade viteza de acces.

Viteza poate fi verificată la www.speedtest.net , www.serv.ro . Recomandăm oprirea altor activități pentru a putea vedea exact viteza de transfer.

Florin Pîcă

 

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Ce înseamnă viteza de download la Internet?”

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes