Campania “Locul deşeurilor nu este în casă!” – 27 aprilie 2013

rorec

Municipiul Sighişoara în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, va organiza  sâmbătă, 27 aprilie 2013, Campania de Mediu Mini colectare deşeuri  de echipamente electrice şi electronice  (DEEE) “Locul deşeurilor nu este în casă!”

Această acţiune de colectare face parte dintr-o amplă campanie de mediu derulată de Asociaţia RoRec la nivel naţional, în parteneriat cu primăriile locale şi în conformitate cu Normele Europene şi legislaţia în vigoare (OUG 78/2000, Legea 426/2001, OUG 61/2006, Directiva 2002/96/CE, HG 448/2005 si OM 1225/2005).

Pe lângă obligaţiile legale care îi revin, municipalitatea face acest efort pentru protecţia locuitorilor Sighişoarei, DEEE având nocivitatea de 10 ori mai mare decât cea a deşeurilor menajere întrucât au în structura lor componente non biodegradabile, ce conţin substanţe nocive. Această nocivitate le dă un potenţial toxic pentru mediu cât şi pentru om (pot cauza alergii, sterilitate, boli de inimă, sau cancer), de aceea a păstra DEEE în casă sau a le arunca la gunoi, alături de deşeurile menajere, este o greşeală, ele trebuie duse la centrele de colectare pentru a fi reciclate.

Aceast proiect  vine în sprijinul sighişorenilor prin:

–  amplasarea a patru puncte provizorii de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice: Gimnaziul de Stat “Zaharia Boiu” – pentru zona Mihai Viteazul – cartierul Târnava 2;  Gimnaziul de Stat “Aurel Mosora” – pentru zona centrală;  Gimnaziul de Stat “Victor Jinga”– pentru cartierul Corneşti; –  Gimnaziul de Stat “Octavian Goga” – pentru cartierul Ana Ipătescu.

Municipalitatea îndeamnă sighişorenii să participe în număr mare la această campanie de de mediu, mizând pe contribuţia voluntarilor şi presei care, în ediţiile anterioare au avut un rol important la succesul proiectului.

Sursa: Biroul de presă al primăriei municipiului Sighişoara

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Campania “Locul deşeurilor nu este în casă!” – 27 aprilie 2013”

  1. […] Municipiul Sighişoara în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, va organiza  sâmbătă, 27 aprilie 2013, Campania de Mediu Mini colectare deşeuri  de echipamente electrice şi electronice  (DEEE) “Locul deşeurilor nu este în casă!” Această acţiune de colectare face parte dintr-o amplă campanie de mediu derulată de Asociaţia RoRec la nivel naţional, în parteneriat cu primăriile locale şiContinuare… […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes