Un nou roman semnat de Mariana Gorczyca

roman“Parcus” este titlu noului roman al cărei autoare este scriitoarea Mariana Gorczyca. Este “un roman despre călătorie ca destin, despre maestru şi discipol, cu patru capitole de insert istoric”, după cum îl descrie succint autoarea. Volumul va avea prima lansare vineri, 19 aprilie, ora 13:00, în cadrul ediției a XIV-a a Târgului de carte Gaudeamus din Cluj-Napoca. “Intitulat “Parcurs”romanul deschide mai multe poteci prin pădure, acele heideggeriene holzwege – cum remarcă profesorul universitar Ovidiu Pecican în Postfața romanului – pe care se pot urmări teme despre maestru și discipol, călătoria ca destin și noimă, suferințele și consecințele idiosincraziilor, etichetele pe care ni le punem unii altora, despre România postdecembristă cu infrasctructura ei imperfectă, plecarea la muncă în Italia, insert istoric cu venirea lui Traian și a trupelor sale în 101 spre Transilvania, timpul perceput simultan și spațiul succesiv – după cum sesizează, cu formația lui științifică, Varujan Vosganian în escorta de pe Coperta patru a acestei cărți. Și nu în ultimul rând, este un roman care aduce, în premieră în literatura română, jocul de golf și filosofia acestui sport care poate rezona, mai mult sau mai puțin, cu specificitățile etnice ale unui popor.” Astfel este prezentat romanul Marianei Gorczyca pe site-ul “Agenţia de Carte” care anunţă lansarea acestuia.

Totodată, într-o postare pe pagina sa de Facebook în chiar ziua ieşirii cărţii de sub tipar, Mariana Gorczyca precizează: “Am scris această carte pentru prietenii şi cunoştinţele mele, pentru acei cititori care găsesc în lectură resurse de supravieţuire conştientă, pentru pasionaţii de călătorii, de golf, de percepţia spaţiului succesiv şi a timpului concomitent, de România post decembristă, cu infrastructura ei imperfecta. Prezentul epic este construit pe săptămâna în care se desfăşoară Mastersul de la Augusta, Georgia. Cum în aceste zile tocmai este în derulare cel mai puternic turneu de golf, nimic nu este întâmplător.”

“Parcurs” este al treilea roman al scriitoarei Marian Gorczyca după “Cheful nu se organizează, vine de la sine” apărut în 2005 şi “Cadenţă pentru marş erotic” apărut în 2010. Însă debutul său editorial a fost în poezie cu volumul “Versuri pentru pauza mare” apărut în 2003.

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Un nou roman semnat de Mariana Gorczyca”

  1. […] “Parcus” este titlu noului roman al cărei autoare este scriitoarea Mariana Gorczyca. Este “un roman despre călătorie ca destin, despre maestru şi discipol, cu patru capitole de insert istoric”, după cum îl descrie succint autoarea. Volumul va avea prima lansare vineri, 19 aprilie, ora 13:00, în cadrul ediției a XIV-a a Târgului de carte Gaudeamus din Cluj-Napoca. “IntitulatContinuare… […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes