Scădere record pentru piaţa mondială a PC-urilor

logo hotnewsLivrarile mondiale de PC-uri au scazut cu 14% in primele trei luni ale anului, procentul fiind cel mai dur din ultimii 19 ani, de cand IDC publica cifre trimestriala. Nu este surprinzator ca vedem o scadere, ci faptul ca acest declin este atat de dur, spun analistii IDC care pun situatia pe seama scaderii vanzarilor de netbook-uri, pe seama problemelor de la HP si Dell, dar mai ales pe seama Windows 8 care, nu doar ca nu a ajutat piata, ci a incetinit-o mai rau.

Livrarile au scazut cu 13,9%, de la 88,6 milioane unitati, la 76,2 milioane, iar daca Lenovo nu a scazut, HP s-a dus in jos cu 24%, iar Acer, cu 31%.

Analistii IDC spun ca, desi mediul economic si-a mai revenit putin, piata PC-urilor a scazut neasteptat de mult, pe fondul vanzarilor slabe de netbook-uri si evident pe fondul evolutiei excelente la segmentele smartphone si tableta care “musca” de ceva timp din piata PC-urilor. (citește articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Scădere record pentru piaţa mondială a PC-urilor”

  1. […] Livrarile mondiale de PC-uri au scazut cu 14% in primele trei luni ale anului, procentul fiind cel mai dur din ultimii 19 ani, de cand IDC publica cifre trimestriala. Nu este surprinzator ca vedem o scadere, ci faptul ca acest declin este atat de dur, spun analistii IDC care pun situatia pe seama scaderii vanzarilorContinuare… […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes